Profielschets: Dejan Joveljić

VRIJDAG, 31 JANUARI 2020, 11:46 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Op een paar punten en komma's na lijkt de transfer van Dejan Joveljić van Eintracht Frankfurt naar Anderlecht in kannen en kruiken. Hoogtijd dus om de kwaliteiten van de 20-jarige spits onder de loep te nemen.

Joveljić doorliep de jeugdreeksen van Sloga Junajted in Bosnië en kwam in 2010 terecht in de opleiding van Rode Ster Belgrado. Bij de hoofdstedelingen ondertekende hij in de zomer van 2017 zijn eerste profcontract. De in Bosnië geboren Serviër staat te boek als een levensgevaarlijke killer voor doel en beschikt over een bovengemiddelde techniek en een goed kopspel.

In zijn debuutseizoen in de Servische hoogste klasse was hij goed voor 8 doelpunten uit 17 duels, wat hem meteen ook op een pak interesse kwam te staan. Joveljić verlengde zijn aflopende verbintenis maar besloot toch om andere oorden op te zoeken. Eintracht Frankfurt kwam aankloppen en zij hoopten met de komst van Joveljić een opvolger gevonden te hebben voor de naar Madrid vertrokken Luka Jović.

Zo'n vaart liep het echter niet. In zijn eerste halfjaar bij Frankfurt kwam Joveljić niet verder dan 4 wedstrijden in de Bündesliga en 1 wedstrijd in de DFB-Pokal. Desalniettemin blijft Joveljić een ruwe diamant met een grote toekomst voor zich.

Joveljić doorliep ook alle jeugdreeksen bij de Servische nationale beloften, waar hij voorin steevast een duo vormde met, diezelfde, Real Madrid-spits Luka Jović.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.