'Rensenbrink-shirts' worden geveild voor goed doel

DINSDAG, 4 FEBRUARI 2020, 11:28 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Vorige zondag speelden alle RSC Anderlecht-spelers met de naam Rensenbrink. Na overleg met de familie van Rensenbrik is beslist om die shirts nu te veilen voor het goede doel, het Brussels FEFA-Project. "Een symbolisch gebaar", volgens Corrie Rensenbrink, de weduwe van Robbie Rensenbrink. 

Het FEFA-project strijdt tegen schoolverzuim bij kwetsbare jongeren via het voetbal. 

“Robbie was Anderlecht! Robbie hield van Brussel. Hij was iemand waar de fans gelukkig van werden. Hij was voor veel jongeren destijds de reden waarom ze zelf begonnen zijn met voetballen. Daarom is het net symbolisch dat we de opbrengst van deze shirtverkoop willen schenken aan het FEFA-project van RSC Anderlecht en de stad. We hopen dat steeds meer jongeren, die het soms sociaal moeilijker hebben, op deze manier de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen", aldus Corrie Rensenbrik op de website van RSC Anderlecht. 

Momenteel staat het shirt van Vincent Kompany op kop met 1.077 euro, doelpuntenmaker Antoine Colassin op de tweede plaats met 577 euro. Hij wordt wel op de voet gevolgd door Henrik Van Crombrugge met amper 2 euro verschil: 575 euro. Bieden kan hier

Bron: rsca.beanderlecht-online forum