Kompany: "Dankbaar voor iedere minuut dat ik hier mag spelen"

MAANDAG, 24 FEBRUARI 2020, 00:30 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS

Jongensdroom

“Ik was echt heel blij met mijn goal vanavond. Normaal ben ik trots als we de nul kunnen houden of als ik door middel van een geslaagde tackle een doelpunt kan voorkomen. Voor mij voelde dit toch aan als een soort mijlpaal. Ik wou hier graag scoren, voor het eigen publiek”, aldus Kompany.

“Elke minuut dat ik hier mag spelen ben ik dankbaar”, vervolgde Kompany. “Hier scoren was een jongensdroom toen ik hier als 6-jarige begon en het is nog steeds een droom op mijn 33e”.

Opvallend was dat er vanavond zes verschillende doelpuntenmakers (Murillo, Vlap, Pjaca, Kompany, Amuzu en Bakkali, nvdr) aan het kanon stonden. “We hadden dit echt nodig. Dit seizoen speelden we al veel matchen waarin we echt dominant waren, maar niet konden winnen. Vandaag vlogen de ballen er wel vlot in”.

Kompany besloot het interview door te vertellen dat Anderlecht pas 8e staat in het klassement door het te laten afweten tegen de kleinere teams als Waasland-Beveren en Cercle Brugge, want tegen Gent, Genk of Club Brugge werd er best goed voetbal op de mat gelegd.

Bron: sporza.beanderlecht-online forum