Stand van zaken Jupiler Pro League

DONDERDAG, 12 MAART 2020, 10:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Een deel van de buiitenlandse voetbalcompetities wordt momenteel achter gesloten deuren gespeeld door COVID-19 (Corona). In de Jupiler Pro League wijzigt er momenteel niets, de wedstrijden gaan door zoals gepland mét toeschouwers. Dit weekend is ook de laatste speeldag van de reguliere competitie.

De play-offs gaan van start binnen twee weken, de periode dat de piek rond corona wordt verwacht. Het is dus afwachten wat dat gaat geven in voetballand.
Volgende week staat wel nog de Beker van België op de agenda, momenteel heeft de KBVB nog geen beslissing genomen en gaat de wedstrijd gewoon door.

Voorzitter van KV Kortrijk Joseph Allijns wil de voetbalcompetitie komend weekend al stopzetten en geen play-offs meer laten spelen. 
“Laat ons komend weekend de competitie afsluiten. Dan is de reguliere competitie afgelopen en kennen we de daler. Weinigen zullen er moeite mee hebben dat Club Brugge tot kampioen wordt uitgeroepen is en de Europese tickets zijn zo goed als uitgedeeld. Voor de bekerfinale moet uiteraard een andere datum worden gezocht, desgevallend in mei, maar een volledige play-off kun je in deze omstandigheden niet meer spelen.”

De stage van de Rode Duivels in Qatar is ook afgelast.

Standard stuurde alvast een bericht naar zijn supporters dat het hen zal vergoeden indien de play-offs niet meer gespeeld worden of achter gesloten deuren doorgaan.  

Buitenland

In Rome moeten de spelers van Inter Milan en Juventus in quarantaine nadat Juventus-verdediger Daniele Rugani positief is. getest op corona. In Italië zijn alle sportevenementen al opgeschort tot eind maart, ook de Serie A.
 





anderlecht-online forum