Wordt er überhaupt nog gevoetbald dit seizoen

DINSDAG, 24 MAART 2020, 08:21 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - ANDERE Wordt er nog aan voetbal gedaan dit seizoen ? Dat is de vraag waar de Pro League zich morgen over buigt tijdens een videoconferentie. Het plan was om 15 april de trainingen te hervatten en een maand later op 15 mei, de competitie. Maar dat lijkt hoe langer hoe meer niet haalbaar.

Geen play-offs dus, maar wat dan wel ?
De meeste profclubs willen in ieder geval de laatste speeldag in de reguliere competitie nog afwerken en de bekerfinale spelen. Maar dat zal altijd een risico inhouden, wat als er bijvoorbeeld een speler van één van de profclubs tijdens de voorbereiding positief test op corona. Dan begint heel de vragenronde van voor af aan. Moet de ploeg van die speler in quarantaine of enkel de speler met het risico op verdere besmettingen.

Europese tickets

En wat met de verdeling van Europese tickets indien er niet meer hernomen wordt.  Daarvoor richt de Pro League zich tot UEFA, ze verwachten van hen duidelijke richtlijnen wat betreft de verdeling. 

Promotiefinale

En dan is er nog de promotiefinale, Beerschot mocht de heenwedstrijd al afwerken voor een vol huis. Moet Oud-Heverlee Leuven de terugwedstrijd afwerken in een leeg stadion en is dat dan wel eerlijk. 
Eén van de pistes is om volgend seizoen dan met 18 of 20 clubs te starten aan de reguliere competitie. 

Kampioen

Nog een vraag die zich opwerpt: als er helemaal niet meer gespeeld wordt, wie is er dan kampioen. Gaat de Pro League voor het idee die ze in Nederland overwegen: competitie vroegtijdig afbreken zonder kampioen ? Vraag is of Club Brugge hiermee zal akkoord gaan. Of kiest men er toch voor om die laatste speeldag en de bekerfinale af te werken. 

Veel vragen dus waar nog niet een concreet antwoord op gevonden is. Wellicht brengen de komende weken duidelijkheid.

Bron: HNB (Bart Lagae)anderlecht-online forum