Van Ranst: "Hooguit symbolische bekerfinale"

DONDERDAG, 26 MAART 2020, 08:41 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS De Pro League nam nog geen beslissling over de al dan niet verderzetting van de competitie. Viroloog Marc Van Ranst is echter duidelijk. "Denk niet dat er nog veel zal gevoetbald worden", zei hij tegenover Sporza,"Misschien nog een paar symbolische wedstrijden zoals de bekerfinale."

Van Ranst is duidelijk: "Een volledige kalender afwerken is uitgesloten, ik denk zelfs dat er niet veel meer zal gevoetbald worden. Een symbolische bekerfinale is misschien nog mogelijk en dan nog zal dat één zonder publiek zijn."

We hoorden de voorbije dagen al een paar keer dat de huidige maatregelen nog zullen verlengd worden en als die later weer afgebouwd worden dan zal sport in ieder geval al niet op de eerste plaats staan volgens de viroloog: "Ik kan mij geen enkel scenario indenken waar massamanifestaties direct weer worden toegelaten. Zelfs zonder een publiek lijkt mij een vraagteken. Als je een wedstrijd wil organiseren komt dat toch meteen veel volk bij kijken."

"Het is nu ook moeilijk om voorspelingen te doen, we weten nog niet of we de piek al bereikt hebben of niet. We weten gewoon niet waar we zitten met de epidemie. In ieder geval denk ik dat we ten vroegste over juni spreken om weer te voetballen."

Bron: sporza.beanderlecht-online forum