Wachel: "Liever op het veld gevierd"

MAANDAG, 30 MAART 2020, 09:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES - INTERVIEWS De Belgische Voetbalbond besliste vorige week om de lagere voetbalreeksten en vrouwenreeksten stop te zetten. De leiders werden als kampioen uitgeroepen, dus ook de damesploeg van RSC Anderlecht. Maar ook zonder die beslissing hadden de paars-witte dames zich tot kampioen gekroond. 

Maar niet alleen de A-ploeg van de dames is kampioen, ook de B-ploeg en de U15. "De doelstelling van de B-ploeg is daarmee bereikt en is ook het niveauverschil kleiner tussen A en B", zegt Patrick Wachel, coach van de A-damesploeg.

De A-ploeg is dus voor het derde jaar op rij kampioen, zonder de competitie af te werken. "Al hadden we sowiezo kampioen gespeeld hoor", zegt Wachel, "We hadden het liever ook op het veld gevierd, maar de gezondheid van iedereen gaat nu voor. We hadden wel gehoopt om de dubbel te pakken. Momenteel is de bekerfinale tegen Standard uitgesteld, het wordt afwachten of die nog effectief zal gespeeld worden."

Waar de A-kern bij de heren momenteel nog enkel kan van dromen is bij de dames al zeker: de voorronde van de Champions League, voor dames weliswaar. "Maar we gaan nu nog niet te ver vooruitkijken. Er zijn momenteel zaken die veel belangrijker zijn, namelijk een onzichtbare vijand verslaan. We duimen dat iedereen deze periode gezond kan afsluiten", aldus nog Wachel. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.