Superfan opent steunfonds voor RSC Anderlecht

DONDERDAG, 9 APRIL 2020, 09:22 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE De 69-jarige Etienne Wils mag gerust een "superfan" genoemd worden van RSC Anderlecht. Al 40 jaar lang is hij trouwe abonnee van de club en ook nu springt hij in de bres voor de kleuren van zijn hart. De Limburger heeft een steunfonds opgericht waar hij zelf al 1.000 euro heeft op gestort. 

Het is de bedoeling van Wils om 20 miljoen euro in te zamelen, zelf heeft hij al 1.000 gestort: " Ik hoop dat veel fans mijn voorbeeld volgen. Hoeveel supporters telt Anderlecht in België? Toch gemakkelijk 100.000, als die allemaal een klein of groot bedrag storten, is onze club er zo weer bovenop.”

"Anderlecht is de meest iconische club van België en ze wordt vernield met al die negativiteit", gaat Wils verder, "Ik gun iedereen zijn succes. Ik vind het goed dat Brugge nu zo goed presteert, en Standard en Genk. Ik ben blij dat ploegen goed draaien, want dat maakt onze competitie alleen maar aantrekkelijker. Maar Anderlecht blijft Anderlecht en daarom roep ik álle fans op om hun steentje bij te dragen.”

Wils heeft genoeg van al die negatieve commentaar en trekt dus ten strijde voor de club van zijn hart: "Nu heeft de club óns nodig, nu moeten de supporters opstaan. "

Bron: HLN (Kjell Doms)anderlecht-online forum