Competitiestart waarschijnlijk achter gesloten deuren

DONDERDAG, 16 APRIL 2020, 08:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Terwijl er nog geen echt uitsluitsel is over dit seizoen, steken de zorgen al op voor volgend seizoen. De Nationale Veiligheidsraad heeft immers massa-evenementen verboden tot eind augustus. De kans is dus groot dat seizoen 2020-2021 achter gesloten deuren van start zal gaan.

Minister van Binnelandse Zaken zegt dat er een voorstel op tafel ligt van de Pro League om voetbalwedstrijden achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. "Volgende week komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen en dan zal dat voorstel besproken worden."

Nog volgende week is ook de Algemene Vergadering van de Pro League, daar valt wellicht de uiteindelijke beslissing over de huidige competitie. Op die manier kan iedereen zich focussen op de start van het nieuwe seizoen.  "We gaan het zo snel mogelijk bekijken, in functie van de gezondheid", aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. "Ook of de bekerfinale en de titelmatch in 1B al dan niet gespeeld worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.