Stemming nog maar eens uitgesteld

ZONDAG, 3 MEI 2020, 18:24 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - ANDERE Zoals verwacht stelt de Pro League de stemming over het al dan niet stopzetten van de huidige competitie, nog maar eens uit. Het wacht het advies van de Nationale Veiligheidsraad af. Normaal zal die woensdag over het aspect 'sport' vergaderen. 

Bij het vorige uitstel klonk het dat er komende maandag zeker ging gestemd worden. Tot het bericht kwam dat de Nationale Veiligheidsraad wellicht komende woensdag, over sport een beslissing zal nemen.

Als de regering uitspraak doet dat grote sportevenementen niet meer kunnen doorgaan voelt de Pro League zich ook zekerder om de overmachtsclausule in te roepen. En hoeven ze op die manier de laatste TV-rechten niet terug te betalen. 

Bijkomend voordeel is dat het BAS ten laatste op 11 mei uitspraak moet doen over de licenties. De nieuwe Algemene Vergadering van de Pro League is gepland op 15 mei. De kans is dus groot dat ze tegen dan weten wat de Nationale Veiligheidsraad heeft beslist en ze weten ook welke clubs een licentie krijgen. Dat zal het discussiëren rond het competitieformat van volgend seizoen toch al iets gemakkelijker maken.Bron: HLNanderlecht-online forum