Al zeker geen voetbal tot en met 31 juli

WOENSDAG, 6 MEI 2020, 14:04 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Nationale Veiligheidsraad gaf zojuist een persconferentie, waarin premier Wilmès bevestigde wat reeds naar buiten was gekomen: de competitie wordt opgeschort tot 31 juli. Wat er nadien gaat gebeuren is nog onduidelijk.Voetballen na 1 augustus, met of zonder publiek, zal in de toekomst moeten blijken. 

De UEFA had zijn lidstaten gevraagd de lopende competitie af te werken voor 3 augustus. Twee dagen om de competitie af te werken, wordt dus zeer onwaarschijnlijk. Op 15 mei staat een nieuwe Algemene Vergadering gepland, waarin de afloop van het huidige seizoen duidelijker zal worden.

Met een officieel speelverbod vanuit de Veiligheidsraad is de Pro League daarnaast ook gewapend tegen een eventuele schadeclaim van Telenet, die de tv-rechten bezitten voor dit seizoen. Het telecombedrijf kan hierdoor geen deel van het tv-geld terugeisen, omdat de play-offs niet worden gespeeld. Er geldt immers een situatie van overmacht, net als in onze buurlanden (Nederland en Frankrijk) het geval is.

Bron: hln.beanderlecht-online forum