Van Eetvelt: "Nog nooit zo'n crisis meegemaakt"

DONDERDAG, 7 MEI 2020, 07:25 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Karel Van Eetvelt was gisterenavond te gast bij VTM-nieuws. De CEO geeft toe dat de club een zware tijd te wachten staat maar dat is zo voor alle clubs die zich niet zullen wapenen tegen de toekomst: "Niet veel clubs zullen in staat zijn zo'n crisis te overleven".

RSC Anderlecht legt zich ook neer bij de beslissing dat huidig seizoen erop zit, maar dat is niet altijd zo geweest. "We staan nu ook weeral enkele weken verder, toen de eerste berichten over eventuele stopzetting was het nog veel te vroeg. Veel clubs wilden die beslissing ook forceren. Nu zijn we beter geïnformeerd en de volksgezondheid moet ook altijd en overal prioriteir zijn."

Coronacrisis

Dat de clubs een zware financiële tijd tegemoet gaan is zeker. Het is koffiedik kijken wanneer er weer supporters zullen toegelaten worden in een stadion. Wat betekent dat de clubs ook heel wat inkomsten mislopen. Maar de dagelijke kosten blijven lopen. De clubs zullen dus inventief en doordacht te werk moeten gaan.

"De clubs moeten nu beginnen denken als een bedrijf, de inkomsten gaan dalen dus moet je je aanpassen. Anders overleef je dit niet. Bij Anderlecht hebben we voor een collectief pad gekozen. Alle medewerkers hebben inspanningen gedaan om ons tot het einde van het seizoen te helpen. Maar als de situatie nadien blijft verder duren gaan we nog stappen moeten zetten. En dat zal niet alleen bij onze club het geval zijn."

Bron: HLN (VH)anderlecht-online forum