Werkgroep én hun voorstel mogen beschikken

VRIJDAG, 15 MEI 2020, 07:12 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Pro League had een werkgroep opgericht om het format voor volgend seizoen samen te stellen. Die werkgroep stelde dat format gisteren voor. De Raad van Bestuur van de Pro League heeft dat voorstel meteen ook in de vuilbak geworpen, de werkgroep mag beschikken. Benieuwd wat dat geeft voor de stemming van vandaag.

De stemming is al verschillende keren uitgesteld om op een politiek signaal te wachten. Dat kwam er vorige week. Het volgende struikelblok is nu dat de clubs onderling het niet eens geraken. Vooral Standard, Charleroi en Gent lieten zich horen toen de werkgroep het voorstel voorlegde. Maar er werd dus geen viervijfdemeerderheid gevonden en het uitgewerkte voorstel is afgevoerd. 

De stemming moet dus vandaag doorgaan zonder concreet voorstel. Als er vandaag ook geen viervijfdemeerderheid kan worden gevonden dreigt bij gewone meerderheid de annulering van het seizoen. Kort samengevat wil dat zeggen dat Club Brugge geen kampioen is, Waasland-Beveren niet zakt en OHL en Beerschot gewoon in B blijven. Vooral het feit dat er dan geen kampioen is doet ons vermoeden dat het niet zover zal komen. Geen denken aan dat Club Brugge dat zomaar zal laten passeren.

Deze voormiddag worden er nog maar eens voorstellen uitgewerkt, wellicht door de Raad van Bestuur zelf. Weten we dan vanavond eindelijk hoe volgend seizoen er gaat uitzien, het blijft afwachten.

Bron: HLN (SK/NP/KDZ/FDZ)anderlecht-online forum