Coucke: "Overtuigd dat dit de beste beslissing is"

DONDERDAG, 28 MEI 2020, 17:23 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Marc Coucke is ervan overtuigd dat de beslissing om een stap opzij te zetten, de beste is. Het ontbrak hem vooral aan tijd om dagelijks op en met de club bezig te zijn. Eerder deze week gaf hij in Gert Late Night al toe dat sommige reacties hem raken, hij neemt deze beslissing dan ook voor de fans. 

Volgens Wouter Vandenhaute kwam het plan een tiental dagen geleden ter sprake: "Marc zei mij toen aan de telefoon dat hij eraan dacht om af te treden als voorzitter en of ik zijn plaats niet wou innemen."

Coucke zegt omdat het hem vooral aan tijd ontbrak: "Voorzitter zijn van Anderlecht is een fulltime job, dat heb ik de laatste twee jaar ondervonden. Eigenlijk moet je dagelijks op de club zijn voor de mensen die erbij betrokken zijn en de emoties dat die meebrengen."

"Ik ben ervan overtuigd dat deze beslissing, die ik neem voor de fans, de juiste is. De club is nu in handen van heel professionele mensen met een ongelooflijk hart voor Anderlecht. Vanuit mijn nieuwe rol zal ik hen dan ook maximaal ondersteunen", aldus nog de ex-voorzitter. 

Bron: rsca.beanderlecht-online forum