Pro League heeft draaiboek voor oefenwedstrijden klaar

WOENSDAG, 1 JULI 2020, 08:42 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS De periode van oefenwedstrijden is aangebroken. De Pro League wil dat ook deze oefenwedstrijden op een veilige manier verlopen en heeft een draaiboek klaar. Zo wil het geen publiek toelaten ondanks het feit dat de Veiligheidsraad deze mogelijkheid wel open liet. 

De Nationale Veiligheidsraad communiceerde op 3 juni dat vanaf 1 juli wedstrijden met maximaal 400 toeschouwers toegelaten waren. De Pro League ziet dat scenario echter niet zitten en adviseert zijn leden om de oefenwedstrijden zonder publiek af te werken. KV Oostende legt dat advies alvast naast zich neer.

“We hebben drie en een halve maand niet gevoetbald. De organisatie van een wedstrijd vergt al zóveel inspanningen van onze clubs dat het beter lijkt om voorlopig zonder publiek te spelen", zegt Pro League-woordvoerder Stijn van Bever, "We hebben er alle begrip voor dat de supporters eindelijk hun favoriete ploeg terug aan het werk willen zien maar laat ons eerst zien hoe organisatorich alle verloopt alvorens we publiek toelaten."

 

Bron: HLN (Kjell Doms & Tomas Taecke)anderlecht-online forum