Geen publiek in Lotto Park in augustus

VRIJDAG, 24 JULI 2020, 12:06 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - ANDERE Wie had gehoopt om te kunnen voetbal zien in het Lotto Park in augustus mag die hoop alweer opbergen. RSC Anderlecht liet weten dat het twee thuiswedstrijden in augustus zal afwerken achter gesloten deuren. De stijgende cijfers van coronabesmettingen liggen aan de basis van deze beslissing. 

Het betreft de wedstrijden van 16 augustus tegen Excelsior Moeskroen en van 23 augustus tegen KAS Eupen. Enkel de spelers en staf van beide teams, de delegaties van beide clubs, de medewerkers van de tv productie, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers zullen toegelaten worden in het Lotto Park, staat er te lezen in de persmededeling.

“We hebben deze moeilijke beslissing genomen na de recente ontwikkelingen van de pandemie. Samen met de gemeente Anderlecht kiezen we ervoor om het algemeen belang te dienen door zo weinig mogelijk risico’s te nemen op vlak van de volksgezondheid. Ik wil de verschillende diensten van onze gemeente danken voor de uitstekende samenwerking”, aldus RSCA CEO Karel Van Eetvelt.

Fabrice Cumps, de Burgemeester van Anderlecht, treedt bij: “We moeten de recente ontwikkelingen van het virus ernstig nemen. Het is van levensbelang om geen enkel risico te nemen. Ik ben erg tevreden dat de directie van RSC Anderlecht en de gemeente op dezelfde lijn zitten in de aanpak van de wedstrijdorganisatie gedurende de maand augustus.”       

Bron: rsca.beanderlecht-online forum