"Het woord winst valt hier niet meer sinds maart"

DONDERDAG, 10 SEPTEMBER 2020, 16:28 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Zondag is het zover, de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen mét supporters in het Lotto Park. Al maakt dat het verlies van de club niet minder, er komen namelijk heel wat veiligheidsvoorschriften en kosten bij kijken: "Het woordje winst valt hier al niet meer sinds maart".

14.000 rode stickers en 150 liter alcoholgel zijn er aanwezig in het Lotto Park zondag. De reservespelers zullen niet meer uit elkaar in de tribune zitten, daar hebben de spelers zelf om gevraagd. Er wordt nu tussen de zitjes in de dug-out plexiglas geplaatst, op die manier kunnen spelers en staff tegen elkaar zitten.

"De spelers waren vragende partij om terug naast elkaar te mogen zitten. En ook al vormen ze allemaal samen één bubbel, nemen we geen risico's. Voor een voetballer is het mentaal moeilijk om op de tribune te zitten (lacht). Op die manier maken we ook plaats vrij in de tribune voor de supporters", legt Karel Van Eetvelt uit.

Cercle Brugge

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge, dus wie wil kan zich nog altijd aanmelden. Je kan je nadien dan wel niet meer aanmelden voor de volgende thuiswedstrijd, tenzij er plaatsen open zijn. 

Van Eetvelt heeft er zelfs goede hoop op om het aantal supporters uit te breiden als alles zondag goed verloopt: "Liever nu met te weinig starten dan met teveel. De supporters moeten ook ten allen tijde hun mondmasker aanhouden. En er moet steeds een stoeltje tussen zijn, ook tussen vader en zoon bijvoorbeeld. Maar er zal toch al een beetje sfeer zijn".

"Verder openen we alle tribunes, alle toiletten, alle parkings en alle ingangen om een vlotte circulatie te regelen. Er zijn papieren mondmaskers beschikbaar en aan de ingangen zullen er verkocht worden met het logo van RSC Anderlecht. Aan de bars waar drank wordt gekocht voorzien we rotondes. Je kunt aanschuiven langs rechts, contactloos betalen en dan via de bocht terugkeren naar je plaats. Alle consumpties moeten namelijk genuttigd worden op de eigen stoel. Dat is het enige moment dat het mondmasker af mag.”

Geen winst

Nog geen vol stadion maar paars-wit moet wel beroep doen op al zijn stewards want die moeten er nu op toezien dat alle maatregelen worden nageleefd. Winst zal de club nog niet doen, maar het verlies zal dus wel wat lager liggen. En Van Eetvelt is optimistisch naar de toekomst toe.  "Dinsdag gaan we alles evalueren met de overheidsdiensten. Wie weet kunnen we het aantal toeschouwers de volgende weken dan geleidelijk aan opdrijven."

Bron: sportwereld.beanderlecht-online forum