Kayembe: "Kompany rekende niet op mij"

WOENSDAG, 23 SEPTEMBER 2020, 20:56 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - INTERVIEWS Amper een week na zijn vertrek keert Edo Kayembe al terug naar Anderlecht. Zondag is hij met zijn nieuwe club Eupen op bezoek in het Lotto Park. "Ik zal Anderlecht altijd erkentelijk blijven. Maar ik tekende nog onder het oude bestuur en dat heeft volgens mij veel zaken veranderd."

Na 3,5 jaar nam Kayembe vorige week afscheid van Anderlecht. Ook vorige zomer stond hij al dicht bij de uitgang. "Toen al wees Kompany erop dat ik beter elders speeltijd zocht. Maar toen kwam Vercauteren. Die stelde me gerust en hergaf me mijn vertrouwen", aldus Kayembe in Sport/Voetbalmagazine. Onder Vercauteren mocht Kayembe ook vaak spelen, maar sinds enkele weken is die weg. "Toen was het beter dat ik vertrok omdat Kompany niet langer op mij rekende."

Desondanks voelt Kayembe geen wrok. "Kompany is gewoon een trainer die heel goed weet wat hij wil", aldus de Congolees. "Ik zal altijd erkentelijk blijven tegenover Anderlecht. Ze kwamen me halen in Congo en maakten van mij een profvoetballer. Het gebeurde wel onder het oude bestuur. Dat veranderde daarna wel veel zaken voor mij persoonlijk. Karim Belhocine geloofde heel erg in mij."

Kayembe is van nature een centrale middenvelder, maar vorig seizoen moest hij ook soms als linksback opdraven. "Dat was niet mijn beste plaats", zegt hij. "Ik voelde me er helemaal niet op mijn gemak, maar deed wat ik kon."

Bron: Sport/Voetbalmagazineanderlecht-online forum