Vierde puntenverlies op rij

VRIJDAG, 4 DECEMBER 2020, 22:44 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond opnieuw niet kunnen winnen. Op bezoek bij Zulte Waregem speelde paars-wit 2-2 gelijk. Al mag Anderlecht zich bekocht voelen: in de toegevoegde tijd floot ref Boterberg geen strafschop voor overduidelijk handspel van Marcq.

Anderlecht begon gretig aan de partij, maar bij de eerste kans aan de overkant was het meteen raak. Seck torende boven iedereen uit en knikte de 1-0 onhoudbaar in de bovenhoek. Nog binnen de tien minuten ontsnapte paars-wit aan een dubbele achterstand toen Bruno geheel vrijstaand een vrije trap naast kopte. Alle optimistische commentaren van de voorbije dagen klonken plots erg hol.

Pas op het kwartier stak Anderlecht voor het eerst de neus aan het venster. Wie anders dan Nmecha met de kans, maar Bostyn redde. Bundu verkwanselde de rebound. Halfweg de eerste helft solliciteerde Mukairu voor de misser van het jaar. Hij ging alleen op Bostyn af, omspeelde de doelman, maar legde de bal dan naast het lege doel. Gelukkig voor hem werd de fase afgefloten voor buitenspel.

Toch ging Anderlecht met een gelijke stand de rust in. Een vrije trap van Sambi Lokonga zoefde nog over, maar drie minuten voor de rust hing Nmecha de bordjes gelijk. Na een mooie doorsteekpass van Mukairu gaf de Duitser Bostyn het nakijken. Voor de Duitser zijn zesde doelpunt van het seizoen.

De eerste kans na de rust was voor Anderlecht. Murillo met de voorzet, maar Bundu knikte naast. Daarna viel het even stil. Pas op het uur volgde een volgende mogelijkheid, nu voor de thuisploeg. De kopbal van Bruno bevatte geen gevaar. Aan de overkant trapten zowel Bundu als Cullen zwak en hoog over. Het was Bundu's laatste actie. Amuzu kwam hem vervangen.

Niet Amuzu, maar wel Sambi Lokonga prikte niet veel later de 1-2 op het bord. Verschaeren stuurde de middenvelder diep en die legde de bal rustig in de hoek. Een mooi doelpunt. Voor de grootverdiener nog maar zijn tweede treffer in 52 wedstrijden voor paars-wit. Lang genoot Anderlecht niet van de voorsprong. Tien minuten later hing Bruno de bordjes alweer gelijk.

In de slotfase zochten beide ploegen uitdrukkelijk naar het winnende doelpunt. Bij het ingaan van de extra tijd kwam de bal tegen de arm van Marcq. Op aangeven van de VAR ging scheidsrechter Boterberg de fase herbekijken op het scherm. Tegen alle verwachtingen en logica legde Boterberg de bal niet op de stip. In de slotseconden kreeg invaller Dauda, die zijn eerste minuten in twee jaar maakte voor Anderlecht, nog dé kans op 2-3, maar hij faalde.

Na de stuntzege tegen Antwerp blijft Anderlecht achter met 2 op 12.

Score: 2-2
Goal(s): 8' Seck (1-0), 42' Nmecha (1-1), 65' Sambi Lokonga (1-2), 75' Bruno (2-2)

Zulte Waregem:Bostyn, Opare, Humphreys, Deschacht, De Bock, Srafi (70' Dompé), Govea, Marcq, Seck, Bruno (83' Vossen), Chory
Anderlecht:Wellenreuther, Murillo, Miazga, Delcroix, Mychaylichenko, Cullen, Sambi Lokonga, Verschaeren, Bundu (61' Amuzu), Nmecha, Mukairu (66' Dauda)

Geel: 30' Murillo, 85' Amuzu, 90+4' Chory

Scheidsrechter: Jan Boterberg
Stadion: Regenboogstadion