Blessuretijd nekt Anderlecht na vreselijk kijkstuk

VRIJDAG, 18 DECEMBER 2020, 22:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In een vreselijk saaie wedstrijd heeft Anderlecht vanavond met 1-0 verloren in Charleroi. De partij leek lange tijd naar een logische 0-0 af te stevenen, tot Gholizadeh in de slotminuut van de extra tijd alsnog scoorde. Paars-wit mist zo de kans om naar een voorlopig tweede plaats in de stand te wippen. 

Wat valt er te schrijven in een matchverslag over een wedstrijd als deze? Dat de partij traag op gang kwam. Dat Charleroi al na 7 minuten een eerste wissel moest doorvoeren. Dat de partij eigenlijk niet op gang kwam. Dat we voor de rust geen enkele doelpoging die naam waard te zien kregen.

Meteen na de pauze ontsnapte Wellenreuther toen hij de bal pardoes in de voeten van Nicholson speelde. Gelukkig was die te verrast. Op het uur kreeg Nmecha zowaar een doelkans én het was nog een grote ook. Hij verscheen alleen voor Penneteau, maar de Charleroi-goalie redde. Tien minuten later trapte Nicholson over.

Via invalbeurten van Bundu en Colassin probeerde Kompany er aanvallend nog wat schwung in te brengen. Voor Colassin zijn eerste speelminuten sinds 28 augustus. Het is de ingevallen Bruno die echter voor wat vuur en kleine kansjes zorgde. Via Benchaib kwam Charleroi nog het dichtst bij de zege, maar Wellenreuther redde Anderlecht. In de slotminuten mocht Teodorczyk nog invallen bij de Karolo's. Hij kreeg prompt een gele kaart.

We leken op weg naar een logische 0-0, doet in de laatste van drie extra minuten Gholizadeh alsnog de 1-0 tegen de touwen trapte. Bundu met het domme balverlies en de Iraniër trapte onder Wellenreuther de winning goal in doel. Anderlecht claimde een overtreding, maar het mocht niet baten.

Score: 1-0
Goal(s): 90+3' Gholizadeh (1-0)

Charleroi:Penneteau, Van Cleemput, Willems, Dessoleil, Kayembe, Gillet, Morioka, Fall (7' Berahino (76' Bruno)), Benchaib (87' Teodorczyk), Gholizadeh, Nicholson
Anderlecht:Wellenreuther, Murillo, Miazga, Delcroix, Sardella, Cullen, Sambi Lokonga, Tau (74' Colassin), Amuzu, Nmecha, Mukairu (71' Bundu)

Geel: 26' Berahino, 83' Willems, 89' Teodorczyk
Rood: /

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Stade du Pays

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum