Anderlecht knoopt opnieuw aan met zege

ZONDAG, 27 DECEMBER 2020, 20:21 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft geantwoord na de zeer zwakke wedstrijd vorige maand in Beerschot. Het stuurde de Antwerpenaars met 2-0 huiswaarts. Beerschot bood fysiek weinig weerwerk nadat het recent werd geteisterd door heel wat corona-besmettingen. Anderlecht miste een mandvol (grote) kansen, maar deze maal was de tegenstander te zwak om dit euvel uit te buiten.

Anderlecht startte sterk en greep Beerschot meteen bij de keel. Tau kopte schuin naast op voorzet van Amuzu en Nmecha trapte een halve meter over. Anderlecht was dominant, maar Holzhauser toonde aan de overkant dat hij altijd voor gevaar kan zorgen. Sardella kwam tussenbeide, maar Tissoudali moest na zijn ingreep de wedstrijd geblesseerd verlaten. Op het kwartier kwam Anderlecht tweemaal dicht bij de openingsgoal. Vanhamel haalde een owngoal uit zijn doel en pareerde een knal vanop afstand van Lawrence. Na het openingskwartier liet Anderlecht het tempo iets zakken.

Op het half uur zette Sardella voor na een hoekschop. De kopbal van Miazga werd aangeraakt door Pietermaat met de elleboog. De bal werd na overleg op de stip gelegd en Nmecha klaarde de klus door de penalty netjes in doel te plaatsen. Daarna kreeg Mukairu nog twee mooie kansen, maar kwam ook Beerschot voor het eerst dreigen, weliswaar dankzij Wellenreuther die een schot van Coulibaly niet kon klemmen. Aan de overkant miste Tau een zeer grote kans op de 2-0. De huurling, die mogelijk zijn laatste wedstrijd speelde voor Anderlecht werd door Nmecha op subtiele wijze alleen voor Vanhamel gezet, maar Tau plaatste de bal onhandig naast. Net voor rust knalde Nmecha nog op de vuisten van Vanhamel. Anderlecht ging verdiend met een krappe voorsprong de rust in.

In minuut 53 zag Nmecha Tau weer vrij staan, maar de Zuid-Afrikaan miste weer. Anderlecht bleef zo met kansen morsen en het mocht het de teugels niet lossen. Amuzu mikte rond het uur tweemaal naar de verste hoek, maar scoren blijft voor hem toch zo moeilijk. Dezelfde Amuzu bediende knap Mukairu, maar zijn plaatsbal werd gekeerd door Vanhamel. Beerschot zat in minuut 65 al aan zijn vierde wissel. Het rekende op de traptechniek van Holzhauser via schaarse stilstaande fases. De volgende die het op de kansenkermis mocht proberen, was Miazga. De Amerikaan stond vrij, maar kopte net naast. In minuut 70 kon Mukairu eindelijk de score verdubbelen. De Nigeriaan gebruikte knap zijn snelheid en punterde de bal onder Vanhamel in doel.

Het gevaarlijkste wat Anderlecht kon doen, was terugplooien, maar Beerschot was te zwak om weerwerk te bieden. Nmecha bediende Tau voor de derde maal, maar nu raakte de aanvaller de buitenkant van de paal. In de toegevoegde tijd wurmde Noubissi zich voor Beerschot nog langs enkele spelers, maar zijn actie liep vast. In de allerlaatste seconden kopte invaller Dauda nog een goede kans hoog over.

Zo houdt Anderlecht opnieuw de drie punten thuis en klimt het voorlopig naar plaats vier in een weliswaar onvolledig klassement. Op naar de verdiende korte winterpauze waarin het bestuur toch hopelijk ook enkele transfers kan doen (zowel ingaand als uitgaand).

 

Score: 2-0
Goal(s): 1-0 Nmecha (pen 32'), 2-0 Mukairu (70')

Anderlecht:Wellenreuther, Sardella, Miazga, Delcroix, Lawrence, Sambi Lokonga, Cullen, Tau (83' Ait El Hadj), Amuzu, Mukairu (86' Colassin), Nmecha (90' Dauda)
Beerschot:Vanhamel, Van Den Bergh (65' Eleke), Prychynenko, Halaimia (46' Mboko), Van Den Buijs, Vorogovskiy (65' Bourdin), Pietermaat, Coulibaly, Holzhauser (80' Sanyang), Tissoudali (15' Noubissi), Suzuki

Geel: Prychynenko (27'), Coulibaly (68'), Bourdin (90'+), Eleke (90'+), Colassin (90'+)
Rood:

Scheidsrechter: Laforge
Stadion: Lotto Parkanderlecht-online forum