Meningen verdeeld over rode kaart

ZATERDAG, 16 JANUARI 2021, 07:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Vincent Kompany stak zijn misnoegen niet onder stoelen of banken toen Kemar Lawrence rood kreeg. Samen met hem stelden nog vele andere zich de vraag of dit wel terecht rood is. Volgens Tim Pots wel, Kompany liet vallen dat het tijd wordt dat scheidsrechters zich aanpassen aan modern voetbal.

Er waren zelfs Eupen-spelers die zich de vraag stelden of dat dit wel rood was. Scheidsrechter Alexandre Boucaut trok in eerste instantie geel maar na tussenkomtst van de VAR, trok hij een rode kaart. 

Tim Pots analyseert de fase: "Lawrence kan daar een sliding doen met de rechterwreef maar hij kiest voor een tackle met hoge intensiteit. Bovendien heeft hij de twee voeten vooruit en van de grond. De schaarbeweging die erop volgt maakt het nog gevaarlijker. De rode kaart was dus terecht."

Niet gevaarlijk

Vincent Kompany kwam na de wedstrijd terug op de rode kaart en was er nog steeds niet over te spreken. "Het spel wordt sneller en intensiever, de scheidsrechters moeten zich daaraan aanpassen. Er is een verschil tussen intens en gevaarlijk zijn. Lawrence kwam met zijn been in het spoor van de bal, dit was volgens mij dus niet gevaarlijk."

De coach kreeg bijval van sommige journalisten en analisten en zelfs spelers van Eupen, al bijven de meningen verdeeld. 
 Bron: HLN (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum