"Kritiek in België was onterecht"

DONDERDAG, 21 JANUARI 2021, 07:38 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Peter Zulj heeft zijn start in Turkije niet gemist. Bij RSC Anderlecht scoorde hij er niet één, bij Göztepe staat de teller al op drie goals in twee wedstrijden. De Oostenrijker pareert meteen ook de kritiek die hij in België kreeg: "Kritiek was onterecht".

"Ze moeten in België eens leren dat er verschillende soorten voetballers zijn", begint Zulj", Bij Anderlecht waren er teveel richtlijnen en ik ben iemand die eerder op intuïtie speelt. Er was geen sprake van spontaan voetbal en dat was nefast voor mijn ontplooiing."

"Begrijp mij niet verkeerd, ik heb van Vincent Kompany ook veel bijgeleerd. Maar in België moest men gewoon van mij niet weten. Wat ik ook deed, er was altijd commentaar. De kritiek was bullshit."

Göztepe

De keuze voor Göztepe was volgens Zulj snel gemaakt. "Er waren andere aanbiedingen, maar door corona wilden die meestal wachten tot het einde van de mercato. Göztepe niet, zij wilden mij er meteen bij."

Of de Oostenrijker na zijn uitleenbeurt nog voor RSC Anderlecht zal spelen blijft momenteel een vraagteken. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Ik heb er ook nog veel vrienden, ik praat bijna dagelijks met Vranjes, Wellenreuther en Vlap. Maar ik richt mij nu op het EK met Oostenrijk. Daarom wil ik hier zoveel mogelijk spelen en mij doorzetten. We zullen wel zien hoe de dingen eruit zien als dat allemaal lukt. Deze uitleenbeurt moet voor alle partijen een win-winsituatie worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.