Anderlecht bakt er weinig van in zoutloze partij

ZONDAG, 31 JANUARI 2021, 20:18 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer 0-0 gelijkgespeeld. In een zwakke partij kon het nauwelijks dreigen. Gent hield makkelijk stand en leek tevreden met een punt. Play-off 1 is nog niet verloren, maar Anderlecht heeft nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg en het peloton dat strijdt voor de top-4 blijft erg omvangrijk.

Anderlecht en Gent hielden elkaar in evenwicht voor rust, zij het met iets meer balbezit voor Paars-wit. Dat resulteerde echter niet in meer mogelijkheden en of kansen. Gent kreeg ook niet echt kansen, maar een aantal schoten konden wel door de Anderlecht-defensie worden afgeblokt. Na 25 minuten zorgde Bruun Larsen na een uitgesponnen aanval voor de gevaarlijkste poging van Anderlecht. Zijn laag vluchtschot belandde niet zo ver naast het doel van Bolat. Aan de overkant moest Delcroix bij de les zijn om een kopbal van Depoitre in hoekschop te verwerken.

Verder dan een paar zwakke afstandsschoten kwam Anderlecht niet. De verdedigers hadden met voorsprong weer het meeste balbezit (u kent het oeverloze gebrei achteraan al wel) en enkel Amuzu werd af en toe bereikt op de flank. In de zone van de waarheid ontbrak het tegen een goed georganiseerd Gent aan een actie, een pass of schot met het nodige venijn om de boel open te breken.

Meteen na rust kon Ait El Hadj de bal net niet meenemen en liet Trebel een pass van Bruun Larsen onder zijn zool glippen. Veel beterschap leek er dus niet meteen in zicht. Iets voor het uur liep Nmecha voorbij Bolat aan de rand van het strafschopgebied. De hoek was scherp en er stond niemand voor doel om de poging van de Duitser te verzilveren. Gent probeerde het ook wel en na een slechte pass van Lawrence kon het uitbreken. Wellenreuther kon de poging onschadelijk maken.

Anderlecht bleef toch op zoek naar kansen. Na een goede actie op links mikte de ingevallen Mukairu de bal over het doel. Tien minuten voor tijd begon Anderlecht Gent iets meer naar achter te drukken, maar het waren de bezoekers die dreigden met een schot van Mohammadi. In de slotfase liep Mukairu zich nog vrij, maar zijn naïeve stiftbal werd onschadelijk gemaakt door Bolat.

Anderlecht kon weer niet scoren, al lag dat deze maal niet echt aan het missen van kansen, want die waren er nauwelijks. Het spel was daarvoor te traag en te voorspelbaar zonder enige vorm van creativiteit. Nmecha heeft het ook moeilijker om zich de laatste wedstrijden door te zetten. De strijd voor Play-off 1 wordt moeilijk met nog een aantal zeer zware uitwedstrijden in het verschiet. Via de beker kan je uiteraard ook Europees voetbal halen. Laat ons hopen dat Kompany voor woensdag aan zijn spelers voor het slapen het verhaaltje zal vertellen van Ingelmunster, Rupel Boom en de andere underdogs die Anderlecht in een vroeg stadium van de beker wisten uit te schakelen.

Score: 0-0
Goal(s):

Anderlecht:Wellenreuther, Sardella, Miazga, Delcroix, Lawrence, Sambi Lokonga, Ait El Hadj, Trebel (63' Diaby), Amuzu, Bruun Larsen (63' Mukairu), Nmecha (84' Dimata)
Gent:Bolat, Castro-Montes, Hanche-Olson, Arslanagic, Fortuna, Mohammadi, Kums, Dorsch, Niangbo, Bukari (74' Bezus), Depoitre

Geel: Arslanagic ('59)
Rood: /

Scheidsrechter: Lambrechts
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum