Dimata: verplichte aankoopoptie bij promotie

DINSDAG, 2 FEBRUARI 2021, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De aankoopoptie in de huurovereenkomst van Landry Dimata wordt automatisch geactiveerd wanneer Espanyol promoveert naar de Primera Division. Dat vernam Anderlecht-online uit betrouwbare bron. Het Laatste Nieuws weet verder dat Espanyol het volledige salaris van de spits overneemt.

De verhuur van Dimata is vooral wat betreft dat laatste een goede zaak. De spits arriveerde in de tijd dat Coucke en Devroe nog erg royale contracten aanboden. Maar zijn status van grootverdiener past niet langer bij zijn sportieve status.

In de zomer van 2019 betaalde Anderlecht 5 miljoen euro aan Wolfsburg om Dimata na een geslaagd huurseizoen definitief vast te leggen. Door zware knieproblemen, die voordien al begonnen waren, speelde hij sindsdien amper 366 minuten. 

Daar zal het ook bij blijven als Espanyol promoveert. De tweede club uit Barcelona staat na 23 van de 42 speeldagen tweede in de Spaanse hoogste klasse.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.