Kompany pleit voor Beneliga

DINSDAG, 9 FEBRUARI 2021, 11:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Vincent Kompany was gisteren (virtueel) te gast bij La Tribune. Daar brak hij ondermeer een lans voor de Beneliga. Hij temperde meteen ook de uforie over de gewonnen wedstrijd tegen Genk: "Er is nog veel werk"

Kompany is dus voorstander van een Beneliga. "Hoe sneller dat die er komt hoe beter We moeten onze markt uitbreiden want de grote Europese clubs gaan zich steeds meer afzonderen. We hebben spelers met echt goede kwaliteiten, we moeten hen de kans geven om te groeien. Het is ook een manier om onze talenten iets extra te bieden en hen zou langer te kunnen houden. Maar tegelijk zullen we wel ook een manier moeten vinden om solidair te zijn met kleinere clubs. Ook dat is uiteraard belangrijk voor het Belgisch voetbal."

Genk

De wedstrijd tegen Genk dan, volgens de coach mag de euforie niet te groot zijn want er is nog veel werk aan de winkel. "Eerlijk gezegd had ik naar het einde toe schrik dat Genk nog ging op gelijke hoogte komen. De kansen waren er om de wedstrijd dood te maken maar we maken ze niet af. En dat is nog iets dat moet veranderen, we moeten meer scoren. Ik predik ook geduld want het scoren zal wel komen.  Amuzu en Mukairu hebben een goed schot hebben en Nmecha in staat is om nog veel meer te scoren. Maar we moeten ook realistisch blijven, dat zal ons niet op één twee drie lukken"

Overdreven

"Waar ik mij het meeste aan stoor zijn de overdreven analyses na een wedstrijd, alles wordt altijd meteen uitvergroot. Winnen we zijn we geweldig, verliezen we dan zijn we een ramp. Wat men meestal ook verkeerd is dat we moeten roeien met de riemen die we hebben op financieel vlak dan vooral.  Maar ik heb zeker geen spijt dat ik trainer ben geworden. Ik heb alles uit mijn lichaam gehaald als speler.”

Bron: HNB (Milan Augustijns)anderlecht-online forum