Nmecha kreeg de nodige tikken

DONDERDAG, 4 MAART 2021, 07:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Het was opvallend, bij bijna elke actie werd Lukas Nmecha wel tegen de grond gewerkt door een Cercle-speler. Dat belette de spits wel niet om zijn vijftiende van het seizoen binnen te tikken op een assist van Albert Sambi Lokonga.

Bij een vrije tap op corner zag de vaak dat het ingestuurde nummertjes waren. Maar Nmecha geeft toe dat ook op de actie die tot de goal leidde veel getraind wordt. "Op trainingen trainen we al een tijdje op dit soort spelsituaties. Als ik zie dat Sambi de vrijheid krijgt dat de ballen dan ook komen. Ook het systeem met een tweede spits ligt mij, het is gemakkelijker spelen zo. En het klikt ook met Diaby en Dauda."

Nmecha kreeg wel regelmatig een tik of duw te verduren. "Het was een fysieke wedstrijd ja en dat was die tegen Standard ook al. Iedereen is natuurlijk vrij om te spelen zoals ze willen, maar het is wel spijtig want na twee potige wedstrijden weegt dat toch wel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.