Nog geen beslissing over beloften in 1B

DINSDAG, 16 MAART 2021, 16:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - ANDERE De Pro League ging deze namiddag ook beslissen over de belofteploegen in 1B. Zelfs stelden ze acht ploegen voor, maar die piste is al verlaten. Men gaat nu de komende weken bekijken of er een mogelijkheid is voor vier of vijf belofteploegen.

Mocht blijken dat ook vier of vijf niet gaat dan zal er geen enkel U23 team opgenomen worden in 1B.

De Pro League kwam gisterenavond ineens zelf met het nieuws om zeven (afhankelijk of Virton een licentie krijgt of niet) of acht belofteteams op te nemen in 1B. Alleen werd daar vandaag geen tweederde meerderheid voor gevonden en was het voorstel dus al vlug van tafel geveegd. Het waren vooral de ploegen uit 1B die niet te vinden waren voor het voorstel.

Men gaat nu vervolgens onderzoeken om eventueel vier of vijf ploegen toe te laten in 1B. Maar ook dat zal niet zonder slag of stoot gaan. AA Gent-manager Michel Lowagie heeft al gedreigd om naar de Belgische Mededingingsautoriteit te stappen als er maar vier teams de kans krijgen, want dan zou Gent uit de boot vallen. Vijf belofteteams is namelijk afhankelijk van Virton en of die hun licentie halen.

Er is dus nog lang geen akkoord en dat zal er waarschijnlijk ook niet vlug komen.

Bron: HLN (NVK/PJC/JBE)anderlecht-online forum