Aan één punt genoeg voor Play-off 1

WOENSDAG, 14 APRIL 2021, 14:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE RSC Anderlecht zit momenteel nog altijd in Play-off 1, maar dat het daar ook staat op het einde van de reguliere competitie is nog bijlange niet zeker. Het heeft wel alles zelf in handen, als het zondag wint of ten minste één punt pakt tegen STVV, is Play-off 1 een feit.

De meeste wedstrijden worden op de laatste speeldag op dezelfde dag en hetzelfde uur gespeeld. Alleen Antwerp - Genk  en Charlerloi - Eupen worden zaterdag al gespeeld. Alle overige wedstrijden staan gepland op zondag om 18 uur. 

RSC Anderlecht staat op de vierde plaats met 55 punten maar wordt op de voet gevolgd door KV Oostende met 52 punten. De Kustboys ontvangen zondag Cercle Brugge, bij verlies of gelijkspel is paars-wit zeker van Play-off 1, ongeacht of ze zelf winnen of verliezen. Pakt Oostende de drie punten moet Anderlecht winnen of gelijkspelen om aanspraak te kunnen maken op Play-off 1.

Antwerp en Genk zijn zeker van Play-off 1 en staan op de tweede en derde plaats. Alleen spelen zij zaterdagavond nog tegen elkaar waardoor het nog niet zeker is dat ze ook plaats 2 en 3 zullen eindigen. Er kunnen dus nog wijzigingen komen in plaats twee, drie en vier. 

Wie uiteindelijk het vierde ticket pakt voor Play-off 1 is afwachten tot zondagavond. Winst voor RSC Anderlecht is trouwens ook nog geen uitgemaakte zaak want het is in het verleden al meer dan eens ten onder gegaan op het kunstgras van Stayen. 



anderlecht-online forum