Anderlecht strandt op zucht van zege

ZONDAG, 2 MEI 2021, 20:35 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend 2-2 gelijkgespeeld op Club Brugge. Nadat het net zoals enkele weken geleden na rust was achtergekomen na een doelpunt van Lang, kwam Anderlecht terug in de wedstrijd en stond het vijf minuten voor tijd zelfs 1-2 voor na een prachtige vrije trap van Bruun Larsen. Maar Bas Dost bezorgde Brugge alsnog een kostbaar punt waardoor het Anderlecht op veilige afstand houdt.

Anderlecht begon gezwind, maar kwam niet tot een kans. Rond de tiende minuut begon Club Brugge meer druk te zetten en drukte het Anderlecht even achteruit. Debutant Verbruggen moest een schot van Lang onschadelijk maken. Rond het kwartier begon Anderlecht de match stilaan over te nemen. Het zette sneller druk, maar Nmecha en Cobbaut konden net niet besluiten.

Brugge bleef af en toe dreigen vanop afstand, maar Verbruggen redde de poging van Vormer en Lang besloot net naast. De grootste kans was voor Nmecha toen Kossounou - vandaag op het middenveld - balverlies leed en Mignolet ver uit zijn doel stond. De Duitse spits had het vizier niet op scherp staan en mikte over. Een minuut later was hij alweer gevaarlijk en moest Mignolet attent zijn. Weinig kansen voor een verdienstelijk Paars-wit dat Brugge ver van eigen doel wist te houden.

Vier minuten na rust strafte Brugge concentratieverlies bij Anderlecht genadeloos af. Het speelde snel diep na balverlies van Paars-wit en Dost kreeg alle ruimte om Lang aan te spelen. De Nederlander, die nog meer ruimte kreeg dan Dost, werkte keurig af en opende de score. Reageren zat er voor Anderlecht niet meteen in. Brugge hield de teugels gespannen en Denswil kopte tegen de paal. Amuzu brak echter meteen uit, maar speelde Ait El Hadj zeer zwak aan, waardoor een goede kans om zeep werd geholpen.

In minuut 64 overkwam Brugge hetzelfde als Anderlecht. De ingevallen Bruun Larsen profiteerde van balverlies bij Brugge en speelde Nmecha aan. De spits schoof de bal netjes in de benedenhoek langs Mignolet. Even later had Anderlecht zelfs op voorsprong kunnen komen. Bruun Larsen omspeelde Mignolet, maar was net te ver moeten uitwijken en trof Rits die ontzette.

Voor Brugge kwam Van Der Brempt bijna tot scoren, maar zijn schuin schot ging een halve meter naast. Met nog een kwartier te gaan, kon de wedstrijd alle kanten uit. Mitrovic kreeg een goede schietkans, maar mikte over. Cullen kreeg geel en mocht van geluk spreken dat de VAR niet ingreep. Ook Mechele verdiende geel voor een fout op Bruun Larsen, maar Lardot hield de kaart op zak. Brugge speelde een counter slecht uit nadat Cobbaut werd uitgespeeld.

Vijf minuten voor tijd kreeg Anderlecht een vrije trap die door Bruun Larsen prachtig in doel werd geschoten. Maar Anderlecht kon de voorsprong helaas niet lang vasthouden. Achterin gingen enkele duels verloren waardoor Dost centraal kon aanleggen en in doel besluiten. In de toegevoegde tijd besloot Amuzu nog naast. Aan de overkant redde Verbruggen een laatste en verraderlijke poging van Brugge.

Een gelijkspel op Club Brugge is altijd een goed resultaat, maar dit gelijkspel proeft toch zuur na. Met een zege had Anderlecht immers Brugge tot op zes punten kunnen naderen en er zijn al genoeg gekke dingen gebeurd in de play-offs.

Score: 2-2
Goal(s): 1-0 Lang (49'), 1-1 Nmecha (64'), 1-2 Bruun Larsen (85'), 2-2 Dost (89')

Club Brugge:Mignolet, Mitrovic, Mechele, Kossounou (53' Rits), Van Der Brempt (79' Okereke), Denswil, Vormer, Vanaken, Lang, De Ketelaere, Dost
Anderlecht:Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut (93' Debast), Mykhailichenko, Sambi Lokonga, Trebel (58' Cullen), Ashimeru (46' Amuzu), Ait El Hadj, Verschaeren (58' Bruun Larsen), Nmecha

Geel: Kossounou (36'), Vormer (64'), Cobbaut (75'), Cullen (78'), Vanaken (83')