Officieel: Veldman nieuwe beloftencoach

MAANDAG, 3 MEI 2021, 14:09 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Het nieuws raakte deze morgen bekend en is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht: Robin Veldman wordt de nieuwe coach van de U21. Hij komt over van Ajax waar hij ook de jeugdploegen trainde. Eind dit seizoen begint hij aan zijn avontuur in Brussel. 

Veldman komt vanaf 14 juni de gelederen versterken bij de paars-witte beloften waar hij hoofdcoach wordt. Die plaats was vaccant nadat Graig Bellamy doorschoof naar de A-kern om het vertrek van Nicolas Frutos op te vangen. 

“Ik heb bij Ajax en Heerenveen vaak de jongeren van Anderlecht aan het werk gezien, onder meer op de Future Cup, waar ze vaak ver doorstootten en die ze ook al wonnen. Hun verzorgd, aanvallend voetbal en de internationale toptalenten zoals Lukaku, Tielemans en nog heel veel anderen die de Academy al voortbrachten ken ik dus al een hele tijd. Ik wil het maximum uit al dat talent halen dat er in jongeren zit en hen helpen die volgende stap te maken naar het A-team. Bij een goed gesprek met Vincent Kompany en Peter Verbeke zag ik echt meteen dat we met onze visie en ons enthousiasme helemaal op dezelfde lijn zitten. Ik heb ongelooflijk veel zin om eraan te beginnen en de volgende generatie jongens klaar te stomen waar de supporters van Anderlecht zo veel van houden", zegt Veldman op de clubwebsite.
 

Bron: rsca.beanderlecht-online forum