"Verbruggen heeft potentieel voor Oranje"

MAANDAG, 3 MEI 2021, 20:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Het Anderlecht-publiek zag gisteren Bart Verbruggen debuteren in Brugge. De 18-jarige doelman keepte een vlekkeloze wedstrijd, maar wie is hij? Sporza stak zijn licht op bij Tom Van Den Abbeele, voormalig technisch directeur bij NAC Breda.

"Ik had niet verwacht dat hij nu al onder de lat zou staan", zegt Van Den Abbeele. Nochtans is de Nederlander overtuigd van Verbruggen zijn kwaliteiten. "Hij heeft een zeer degelijk voetenspel. Ik zag tegen Club Brugge ook veel presence. Dat verbaasde me wel, want persoonlijkheid was vroeger nog een werkpunt." Wat volgens Van Den Abbele beter kan, zijn de focus gedurende de hele wedstrijd en het inschatten van bepaalde situaties.

"Verbruggen heeft het potentieel om doelman bij de Nederlandse nationale ploeg te worden", gaat Van Den Abbeele verder. "Als hij twee of drie jaar onder de lat kan staan bij Anderlecht,  zullen ploegen in het buitenland staan springen om hem over te nemen." Van Den Abbeele ziet zijn voormalige poulain ooit in de Premier League spelen. 

Van Den Abbeele looft ook de ingesteldheid van Verbruggen. "Hij is een heel joviale, hardwerkende en aangename jongen. Hij zal nu niet beginnen zweven." Dat Verbruggen nu deze stap gezet heeft, zo kort na het overlijden van zijn vader, is volgens Van Den Abbeele een teken van mentale sterkte. "Zijn vader was een belangrijk figuur voor hem. Hij was bij elke wedstrijd."

Bron: Sporzaanderlecht-online forum