"Ik hoop op goede wedstrijd, maar vooral op resultaat"

WOENSDAG, 12 MEI 2021, 20:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Vincent Kompany is klaar voor de partij van zo meteen tegen Genk. Kort voor de aftrap stond hij nog even Radio 1 te woord. "Als we Genk door midden laten voetballen en hun beste spelers aan bal laten, dan krijgen we problemen."

Het is al de vierde keer dit seizoen dat Anderlecht en Genk tegenover elkaar staan. "We kennen elkaar intussen", lacht Kompany. "Het waren altijd mooie wedstrijden met twee ploegen die veel technisch begaafde spelers opstellen. Ik hoop vandaag opnieuw op een mooie wedstrijd, maar in eerste instantie natuurlijk op een goed resultaat."

"Voor ons is het duidelijk waar de kwaliteiten van Genk liggen", gaat hij verder. "We weten waaraan we ons mogen verwachten, maar starten met volle hoop en motivatie. We moeten uitgaan van een sterke pressing. Als we Genk door midden laten voetballen en hun beste spelers aan bal laten, dan krijgen we problemen. We hebben dus jongens nodig die het kunnen belopen. We moeten dus collectief sterk staan."

Kompany kreeg ook een vraag over de afwezigheid van de buitenspellijn. De coach was nog maar net op de hoogte. "Ik heb het grootste deel van mijn carrière zonder VAR gespeeld, dus het zal vandaag ook wel lukken. Of het invloed kan hebben? Soms wel, soms niet."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum