"Elke speler met wie wij praten, krijgt aanbod van Club"

ZATERDAG, 3 JULI 2021, 20:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS In een interview met De Morgen laakt Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute het gebrek aan sportiviteit van Club Brugge. "Bijna elke speler met wie wij in deze transferperiode beginnen te onderhandelen, krijgt plots ook een bod van Club Brugge", verklapt hij.

Een tweetal weken geleden raakte bekend dat Club Brugge een bod had uitgebracht op Lukas Nmecha (lees hier). En dat is geen alleenstaand geval, vertelt Vandenhaute nu. "Iemand willen binnenhalen, alleen maar om de concurrentie een hak te zetten, ik snap dat niet", aldus Vandenhaute. "Een geluk dat wij die spelers toch binnenhalen, anders moet Club een extra kleedkamer bouwen in hun oefencentrum."

"Nmecha had al duidelijk aangegeven dat hij in België enkel voor Anderlecht zou spelen. En lap, Brugge legt toch een bod neer bij Manchester City, zelfs zonder dat Nmecha zelf of zijn entourage daarvan op de hoogte was."

Voor Vandenhaute is zulk een gebrek aan ‘sportsmanship' naast het veld hét grote probleem van het voetbal. "Op de mat moeten we elkaar bekampen gedurende negentig minuten. Maar daarbuiten moeten we samen proberen om het product en de beleving van het voetbal beter te maken", vindt de Anderlecht-preses. "Hoe clubs elkaar constant vliegen afvangen, dat is nefast voor de sport."



anderlecht-online forum