"Wie informatie lekt, ligt buiten"

WOENSDAG, 21 JULI 2021, 20:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Wesley Hoedt, Sergio Gomez, Benito Raman en nu Kristoffer Olsson: Anderlecht slaagt er wonderwel in om zijn inkomende transfers vooraf uit de pers te houden. Dat is geen toeval. "Onze boodschap naar het personeel is duidelijk: wie informatie lekt, ligt buiten. Punt. Geen excuses", spreekt Head of Sports Peter Verbeke duidelijke taal in Sport/Voetbalmagazine.

In een nog niet zo ver verleden was het schering en inslag: het minste windje dat blies, stond de dag erna in de krant. Maar die tijden zijn verandert. "Er zijn veel nieuwe mensen bijgekomen en veel mensen vertrokken. Misschien zaten de lekken bij het deel dat vertrokken is", aldus Verbeke.

Dat het personeel de boodschap begrepen heeft, blijkt duidelijk uit het transferverhaal van Wesley Hoedt. Verbeke vertelt hoe Anderlecht in juni een barbecue hield voor alle medewerkers om de terugkeer naar kantoor te vieren. "Hoedt liep daar gewoon rond en iedereen wist wie hij was. Toch konden we alles nog zes dagen stilhouden tot de transfer helemaal rond was."

Desondanks duiken om de haverklap namen op die aan Anderlecht gekoppeld worden. Later horen we er nog zelden iets over. Hoe komt dat? "Verbeke en zijn scouts hebben de neiging om snel de telefoon te pakken als ze iets over een speler willen weten", vertelt HLN-journalist Pieter-Jan Calcoen in de podcast Radio Radzinski op Bruzz. "De andere partijen hebben er soms baat bij om te lekken dat Anderlecht zogezegd interesse heeft. Wat dan niet echt het geval is."anderlecht-online forum