"Anderlecht zou mooie stap zijn voor Zirkzee"

VRIJDAG, 30 JULI 2021, 22:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Volgens berichten uit Italië zou Joshua Zirkzee de nieuwe spits van Anderlecht worden. Met de 20-jarige en 1m93 grote aanvaller van Bayern München lijkt Anderlecht van een Lukas Nmecha-scenario te dromen. Maar wat voor spits is Zirkzee? En zou Anderlecht een club voor hem zijn? 

In de online talkshop Transfertalk bespreken Ruben Aartsen en Bas Van den Hoven, twee journalisten van Voetbal International, de interesse van Anderlecht in Zirkzee.

"De huurdeal aan Parma viel door een blessure in het water", begint Van den Hoven. Volgens hem was Parma ook niet de beste keuze. "De club speelde tegen de degradatie en dan kom je als spits van van doel te spelen. Als het hoofddoel is om de eerste spits van Bayern te worden, is het belangrijk dat je terecht komt bij een aanvallende ploeg die op de helft van de tegenstander speelt. Daarvoor is Anderlecht natuurlijk dé club."

"Er gaat momenteel veel mis bij Anderlecht. Het is er rommelig en de club kende een slechte seizoensstart. Ze missen ook een spits. Maar de aanvallende intenties staan er als een paal boven water. Voor Zirkzee is dat prettig."

Van den Hoven ziet wel wat in de spits. "Hij is handig in de zestien meter en fysiek staat hij er ook. Het is voor hem nu kwestie ervaring op te doen." Aartsen vult aan: "Voor zijn lengte (1m92) is Zirkzee best beweeglijk. Hij heeft een goede kap en een goed schot."

"Voor een spits van zijn leeftijd maakte hij de voorbije twee seizoenen te weinig wedstrijdminuten", pikt Van den Hoven weer in. "Als je bij een voetballende ploeg speelt die je vertrouwen geeft, kan het snel gaan met je ontwikkeling." 

"Ik denk dat Anderlecht een mooie stap zou zijn voor Zirkzee. Volgens mij is België de ideale omgeving. In Nederland zou hij als Bayern-toptalent onder een vergrootglas liggen en zullen de verwachtingen te hoog zijn. In België zal de focus op hem iets minder zijn." Van den Hoven en Aartsen verwijzen tot slot naar Ruud Vormer en Noa Lang en hoe zij in België tot ontbolstering kwamen. Ze zien Zirkzee graag dezelfde evolutie doormaken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.