Cobbaut verlengde contract voor uitleenbeurt

VRIJDAG, 10 SEPTEMBER 2021, 10:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS In de marge van zijn uitleenbeurt aan Parma verlengde Elias Cobbaut zijn contract bij Anderlecht met één extra jaar tot 2024. Zo wil Anderlecht de transferwaarde van de verdediger op pijl houden. Het huurcontract met Parma bevat echter ook een aankoopoptie ter waarde van drie miljoen euro.

Drie miljoen euro is ook wat Anderlecht destijds aan KV Mechelen betaalde voor Cobbaut. "Parma is een mooie, nieuwe uitdaging", vertelt Cobbaut vandaag in Gazet van Antwerpen. "Op een bepaald moment stond ik ook dicht bij Fortuna Düsseldorf, maar dat is op het laatste moment afgesprongen."

Volgens Cobbaut was het tijdens de voorbereiding al snel duidelijk dat hij niet meer in de plannen van Vincent Kompany paste. Zelf kreeg hij niet echt een uitleg, maar zijn makelaar Stijn Francis informeerde wel hoe de vork in de steel zat. "Ik verwijst Kompany niets. Dat zijn de harde wetten van de topsport", aldus Cobbaut. "Ik ben wel altijd hard blijven trainen voor mezelf, in afwachting van een nieuwe uitdaging."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.