Kouamé tevreden met debuut

MAANDAG, 13 SEPTEMBER 2021, 10:21 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Christian Kouamé heeft zijn debuut in het Lotto Park niet gemist. De spits maakte gisteren vlotjes deel uit van het doelpuntenfestival na de rust. "De trainer sprak met me, en dat stelde me gerust. Hij heeft ons allen toegesproken tijdens de rust en duidelijk gemaakt wat er van ons verwacht wordt. Het resultaat is duidelijk."

De eerste helft was nochtans weinig belovend, maar de spits geeft aan dat hij een bepaalde druk voelde voor zijn eerste optreden in Brussel: "Ik voelde druk aangezien het mijn eerste match in dit stadion was, en meteen ook voor publiek. Ik was wat onder de indruk van de omstandigheden, maar ik ben gegroeid in de match en ik heb de aanwijzigingen van de coach gevolgd. Bij de 2-1 gebruikte ik mijn twee grote troeven: snelheid en diepgang. Bij mijn tweede goal stond ik gewoon goed opgesteld en kon ik niet meer missen."

De fans wisten alvast zijn inzet te appreciëren en scandeerden zijn naam bij zijn wissel: "De fans gaven me kippenvel. Dat is iets wat ik nog nooit meemaakte. Ik hoop op dit elan te kunnen doorgaan. Als we spelen zoals in de tweede helft, kunnen we iedereen kloppen."

Voor de Ivoriaan waren het trouwens de eerste doelpunten sinds januari (toen met Fiorentina). "Ik ben naar Anderlecht gekomen omdat Kompany aangaf me nodig te hebben. Hij zag iets in me en dat kan ik niet negeren. Anderlecht is trouwens een bekende ploeg in Ivoorkust. Als kind zag ik Aruna Dindane bezig op TV. Dat was een fantastische speler. Zelf ben ik hier om de ploeg te helpen en we hebben een goeie ploeg die veel punten kan pakken. Zelf hoop ik minimaal tien goals te scoren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.