"Jongeren zullen kans krijgen, maar moeten ervoor vechten"

DONDERDAG, 28 OKTOBER 2021, 13:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Een tevreden Vincent Kompany na de bekerzege op La Louvière. Dat hij voor zijn gevestigde waarden koos en geen jongeren een kans gaf, toont hoe belangrijk de Beker is voor Anderlecht, maar het zorgde ook wel voor vragen bij pers en supporters.

Waar clubs als Club Brugge en Genk enkele jongeren speelkansen gaf, deed Kompany dat niet. Kristian Arnstad en Mario Stroeykens zaten op de bank, maar bleven daar ook zitten toen de buit al lang binnen was. "Wat het inbrengen van jonge spelers betreft, is Anderlecht nog steeds buiten categorie, maar alles op zijn tijd", aldus Kompany. 

De coach geeft aan dat Anderlecht alles analyseert, de matchen bij de U21 en de oefenduels. Hij wijst erop dat de jongeren bij de U21 spelen om te promoveren naar 1B. "Dat is superbelangrijk", aldus Kompany. "Als ze er bij de U21 echt bovenuit steken en de goeie mentaliteit tonen, zullen ze wel een kans krijgen, maar nu moeten ze vechten voor die kans.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.