Refaelov en Gomez leiden Anderlecht naar de zege

ZATERDAG, 27 NOVEMBER 2021, 22:51 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 1-3 in Charleroi gewonnen. Het begon afwachtend maar nam de match in handen na een half uur. Refaelov trof raak net voor rust en in de tweede helft scoorde Gomez via een vrije trap. Charleroi kwam even terug in de match, Gomez nam de spanning uiteindelijk weg via een strafschopdoelpunt. Anderlecht nadert op de concurrentie.

De wedstrijd startte rustig. Charleroi had het meeste balbezit en toonde zich iets gretiger. Na tien minuten begon Anderlecht zich wat te roeren, maar dat resulteerde niet meteen in kansen. Op het half uur stuurde Zirkzee Kouamé diep, maar de Ivoriaan controleerde de bal niet goed en kon enkel nog Amuzu bereiken die werd afgeblokt. Aan de overkant volgde een gelijkaardige actie, maar daar was het Nicholson die zijn controle miste.

Anderlecht begon stilaan beter zijn draai te vinden. Zirkzee vond geen gaatje en op een schuine vrije trap op Gomez in minuut 40 moest Koffi bij de pinken zijn. Anderlecht drong aan en Refaelov knalde op de kruising na goed stoorwerk van Olsson. Op slag van rust klom het toch verdiend op voorsprong. Refaelov zocht naar een opening en knalde laag in doel.

Charleroi acteerde zwak voor rust en probeerde na rust de bezoekers onder druk te zetten. Amuzu pakte ondertussen zijn vijfde geel en is geschorst voor de volgende wedstrijd. Anderlecht liet Charleroi het balbezit. Paarswit probeerde het via een zwakke kopbal van Murillo en een te hoog schot van Kouamé. Anderlecht verdubbelde dan toch zijn voorsprong in minuut 68 via een lange, vrije trap van Gomez waarop Koffi zich liet verrassen. Enkele minuten later behoedde Van Crombrugge Anderlecht met twee goede reddingen meteen voor een tegentreffer. Aan de overkant miste de ingevallen Verschaeren een harde voorzet van Amuzu. De grootste fout die het kon maken, was uiteraard denken dat de zege al binnen was.

Anderlecht liet zich toch weer iets te makkelijk verrassen door een laag schot vanop grote afstand van Ilaimaharitra een kwartier voor tijd. Kouamé leek niet veel later de 1-3 binnen te koppen, maar Koffi pakte uit met een geweldige reflex. Dit had altijd een doelpunt moeten zijn. Een nieuwe poging volgde in minuut 84' toen Lambrechts naar de stip wees voor een fout op Verschaeren. Gomez trapte de 1-3 tegen de touwen. De ingevallen Ashimeru had er nog 1-4 van kunnen maken, maar trapte wild over. In de extra time moest Anderlecht nog geconcentreerd blijven, maar het nam verdiend de drie punten mee naar huis.

Anderlecht speelde een zeer degelijke wedstrijd en nadert op enkele concurrenten voor Play-off 1. Het moet nu uiteraard deze prestatie evenaren in de Croky Cup in Seraing en volgend weekend thuis tegen Zulte Waregem.

Score: 1-3
Goal(s): 0-1 Refaelov 45', 0-2 Gomez 68' , 1-2 Ilaimaharitra 77', 1-3 Gomez (pen) 86'

Charleroi:Koffi, Knezevic, Bessilé (Descotte 73'), Andreou, Kayembe (Zedadka 73'), Ilaimaharitra, Morioka, Tchatchoua, Gholizadeh, Zorgane (Zaroury 60'), Nicholson
Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson, Refaelov (Verschaeren 70'), Amuzu (Ashimeru 79'), Zirkzee (Harwood-Bellis 79'), Kouamé

Geel: Gholizadeh 50', Amuzu 57'