Refaelov kopt Anderlecht naar twaalf op twaalf

DINSDAG, 14 DECEMBER 2021, 23:05 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. Voor rust liep het minder vlot dan vorig weekend, maar STVV speelde georganiseerd. Anderlecht trok de wedstrijd na rust naar zich toe en opende de score via een kopbal van Refaelov. Het bleef spannend omdat Paars-wit pas in de laatste minuut van de toegevoegde tijd de score kon verdubbelden via de ingevallen Ashimeru.

Dat STVV zich niet wilde spiegelen aan Seraing was al duidelijk na de potige duels in de eerste minuten. Anderlecht begon niet slecht en Verschaeren had eigenlijk moeten scoren op pass van Refaelov na vijf minuten. Daarna doofde de Paars-witte kaars echter snel uit en hielden de bezoekers alles onder controle door compact te spelen en ook door slordig spel van de thuisploeg. Gevaarlijk was Sint-Truiden op een schot van Bruls na, ook niet echt. Fast forward dan maar naar minuut 32 waarin Zirkzee op doel leek te besluiten, maar de bal nog naar Refaelov moest tikken. De poging van de Gouden Schoen werd echter afgeblokt. Meer gevaar viel er voor rust niet te rapen en dus was de eerste helft er een om snel te vergeten.

Tien minuten na rust begon Anderlecht meer druk te zetten. Refaelov verstuurde een gemeten bal naar Verschaeren, maar Schmidt haalde zijn geplaatste kopbal uit doel. Anderlecht kwam daarna toch op voorsprong. Na een mooie combinatie, die begon bij Verschaeren, trok Zirkzee voor en kon Refaelov de bal in doel koppen.

Anderlecht kreeg echter meteen daarna twee serieuze verwittingen. Suzuki kopte eerst naast een voorzet en daarna kopte Konaté net naast het doel. Aan de overkant zette Gomez perfect voor, maar er stond niemand om de bal in doel te tikken. Raman zette na een actie voor, maar Verschaeren mikte zijn vluchtschot over doel.

STVV gaf zich niet gewonnen en het bracht nog een extra aanvaller in het veld, maar Pius redde de 2-0 van Refaelov nadat Schmidt naar de andere kant was gedoken. De doelman van STVV had daarna opnieuw geluk. Hij kon net niet bij een voorzet, maar de bal viel via de rug van Refaelov naast. Met de nipte voorsprong voor Anderlecht braken de laatste tien minuten aan.

Anderlecht herpakte zich en kreeg weer een kans om de score te verdubbelen, maar Schmidt maakte zich goed breed op een poging Verschaeren. STVV ontsnapte opnieuw nadat Cacace bijna een voorzet van Gomez in eigen doel devieerde. Refaelov zette Raman mooi alleen voor doel, maar de aanvaller stond net buitenspel. Raman kreeg een herkansing na een mooie lange bal van Gomez, maar de afstand naar doel was lang en Raman plaatste de bal hoog over. Met knikkende knieën verdedigde Paars-wit in de slotfase de voorsprong. Maar in de allerlaatste minuut kopte de ingevallen Ashimeru dan toch nog de 2-0 binnen op aangeven van Raman.

Anderlecht had het niet onder de markt met een stug STVV en kon pas na rust het verschil maken. Het kreeg wel voldoende kansen, maar het bleef spannend omdat de 2-0 pas helemaal op het einde viel. Paars-wit trekt met 12 op 12 naar Club Brugge.