Comeback van Anderlecht gefnuikt in slotfase

ZONDAG, 19 DECEMBER 2021, 15:42 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 2-2 gelijkgespeeld in Club Brugge. Na een sterke start van Paars-wit domineerde Brugge en klom het vroeg op voorsprong via De Ketelaere. Anderlecht kon niet mopperen bij de 1-0 ruststand, maar het kon na rust de situatie ombuigen naar een 1-2 voorsprong via Amuzu en Hoedt. Hoewel een gelijkspel niet onverdiend is, was de goal van Vanaken, vijf minuten voor tijd, best zuur te noemen. De Rode Duivel kreeg op een corner te veel ruimte.

Anderlecht startte sterk. Verschaeren kreeg in de eerste tien minuten twee goede kansen en als je in Brugge wil winnen, moet je minstens een van beide kansen verzilveren. De eerste keer reageerde Mignolet gepast op Verschaerens lage schuiver. De tweede keer kreeg de aanvaller veel ruimte, maar hij trapte te snel en ongecontroleerd over doel.

Brugge besefte dat het tijd was om te ontwaken en de eerste prik was meteen raak. Lang bediende De Ketelaere die subtiel Van Crombrugge te grazen nam. Daarna nam het de wedstrijd resoluut in handen en kreeg Paars-wit tot minuut 37 niets meer voor elkaar. De vrije man werd niet meer gevonden, de duels gingen verloren en de spelers stonden vaak te ver van elkaar. Brugge kreeg voor rust nog enkele kansen. Vanaken kopte geplaatst net naast en Van Crombrugge moest gepast redden op een poging van de Rode Duivel. Toch kon Anderlecht nog een keer dreigen. Kouamé kreeg een goede schietkans, maar zijn schot was te zwak. In de slotfase kwam Brugge nog tweemaal opzetten. Hoedt blokte af en Vanaken probeerde het nogmaals met een geplaatste kopbal die door Van Crombrugge werd gestopt.

Kompany greep in tijdens de rust en probeerde het met de snelheid van Raman en Amuzu. Zirkzee en Verschaeren bleven in de kleedkamer. Na vijf minuten combineerde Anderlecht knap, maar de voorzet van Murillo werd net onschadelijk gemaakt. Brugge liet Anderlecht wat begaan en leek te wachten op een fout bij Paars-wit om toe te slaan. Maar Brugge moest wel rekenen op Mignolet en op wat geluk om de gelijkmaker van Raman te verijdelen. Net na het uur moest Van Crombrugge nog een keer goed tussenbeide komen na een listige steekbal van Rits.

Anderlecht probeerde de bakens te verzetten, maar het kwam moeilijk tot kansen. Uit het niets bracht Amuzu Anderlecht toch op gelijke hoogte via een mooi geplaatst schot in de verste hoek. Anderlecht kroop na de gelijkmaker niet achteruit. Mignolet haalde met een geweldige redding een kopbal van Raman uit doel. Net daarna klom Anderlecht toch op voorsprong. Een corner belandde voor de voeten van Hoedt die tweemaal de trekker mocht overhalen. Bij poging twee had Mignolet geen verweer tegen de harde knal.

Brugge had na rust nagelaten om de voorsprong uit te breiden en moest nu weer volop aan de bak. Maar lang kon Anderlecht niet genieten van de voorsprong. Een afgeweken schot van Mbamba leverde een corner op die door Vanaken in doel werd gekopt. Vanaken kreeg op dat moment wel erg veel ruimte van de Anderlecht-verdediging. De bordjes stonden opnieuw gelijk. Er werden slechts twee minuten extra tijd gegeven en dus eindigde de wedstrijd op 2-2.

Anderlecht zette na rust een achterstand om naar een voorsprong. De gelijkmaker van Vanaken was zuur, maar voor de rust had Paars-wit ook met meer dan 1-0 in het krijt kunnen staan. Dus is een gelijkspel naar onze mening niet echt onverdiend. Anderlecht moet nu zijn goede reeks voortzetten tegen Kortrijk voor de beker en daarna nog in Beerschot, waar het absoluut geen punten mag laten liggen in de competitie.