Vraag voor uitstel herstart groeit

ZATERDAG, 8 JANUARI 2022, 07:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Corona slaat wild om zich heen bij de profclubs, in totaal testen al 67 spelers positief over de hele eerste klasse. RSC Anderlecht blijft tot hiertoe min of meer gespaard met twee spelers. Toch groeit de vraag om de herstart uit te stellen, maandag stemt de Pro League over het voorstel. 

Morgen staan er twee oefenwedstrijden op het programma bij RSC Anderlecht, het test alle spelers dan sowieso opnieuw.

Ondertussen vragen Gent en Zulte-Waregem om de herstart van de competitie uit te stellen. Ze zien alleen maar voordelen om dat te doen, veel spelers zijn naar de Africa Cup er moet gespeeld worden zonder publiek wat automatisch leidt tot inkomstenverlies.

"Ik heb gebeld en gemaild met tien clubleiders, acht daarvan stonden achter het idee om de herstart uit te stellen", aldus CEO van Zulte-Waregem, Eddy Cordier, "Door de vele positieve gevallen bij clubs gaan er toch wedstrijden moeten uitgesteld worden, waarom dan niet meteen een algehele afgelasting".

Maar niet iedereen is gewonnen voor het idee, Felice Mazzu, trainer van Union is categoriek tegen: "Dan gaan we binnenkort terug drie wedstrijden per week moeten spelen, ik ben dus absoluut tegen".

Pro League

Maandag is het algemene vergadering van de Pro League, het voorstel komt dan op tafel maar ook de herinvoering van de regel dat de clubs uitstel kunnen vragen bij zeven of meer besmette spelers. 

Een gemakkelijke oefening wordt het in ieder geval niet want bij uitstel moet er weer gepuzzeld worden aan de kalender en dat is nu al een huzarenstukje en er moet ook rekening gehouden worden met rechtenhouder Eleven. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.