Beloften halen Kanaries door de gehaktmolen

MAANDAG, 31 JANUARI 2022, 18:47 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN - JEUGD De paars-witte beloften hebben maandagavond eenvoudig gewonnen van Sint-Truiden. Het werd 5-0.

Lucas Stassin scoorde een hattrick, Kristian Arnstad nam de twee andere doelpunten voor zijn rekening. Anouar Ait El Hadj en Marco Kana speelden driekwart wedstrijd mee.

De beloften pakken zo 15 op 15 in de competitie met achttien gemaakte doelpunten en niet één tegengoal. Indrukwekkende cijfers.

Herbeleef de wedstrijd hieronder.

90' De wedstrijd is afgelopen. Anderlecht wint eenvoudig met 5-0.

82'
Ook Tshibangu mag nog even komen meevoetballen. Hij vervangt hattrickheld Stassin.

78' GOAL! 5-0: Leoni legt de bal achteruit, Stassin trapt de bal piekfijn in het hoekje. Hattrick van de zeventienjarige spits!

74' GOAL! 4-0: Het wordt stilaan pijnlijk voor de bezoekers. Na een lang uitgesponnen aanval kopt Stassin zijn tweede van de avond tegen de touwen.

72'
Lapage en Lokesa vervangen Agyei en Engwanda.

67' Kana en El Hadj mogen gaan rusten. De Wilde en Masscho komen hen aflossen.

57' GOAL! 3-0: Enock Agyei brengt de bal van op links voor doel, Arnstad tikt binnen. Gal nummer twee voor de Noor, assist twee voor de tweelingsbroer van Ebenezer. De wedstrijd is beslist.

53'
STVV krijgt een prima mogelijkheid op de counter, maar schiet recht op Coosemans.

49' El Hadj is nog niet beslissend geweest, maar een gebrek aan inzet kan je hem allerminst verwijten.

46'Anderlecht heeft de tweede helft op gang getrapt.

RUST

45'  GOAL! 2-0: de slotfase van de eerste helft is tegenwoordig de favoriete periode van de paars-witte beloften. Nu gaat de bal wél op de stip. Arnstad neemt ruim zijn tijd, maar trapt de 2-0 wel droog tegen de touwen.

41' GOAL! 1-0: Stassin breekt de ban voor Anderlecht! Arnstad wordt neergehaald in de vijandige zestien, maar tot ongeloof van de aanwezige supporters krijgt hij geen strafschop. TIen seconden later brengt Enock Agyei de bal voor en tikt Stassin binnen. Een verdiende voorsprong op slag van rust.

38'
Daar zijn ook de bezoekers eens. Na een ingestudeerde vrije trap belandt een kopbal op het dak van de kooi van Coosemans.

34' Anderlecht voert de druk op. De 1-0 hangt in de lucht.

31' Enock Agyei recupereert de bal en biedt Michez met een heerlijjk hakje een doelkans aan, maar de gelegenheidsrechtsachter trapt in het zijnet. Hier komen de jonge Kanaries goed weg.

23' De eerste helft is halverwege. We wachten nog op de eerste grote kans. Er zijn echter verzachtende omstandigheden: de wind zorgt voor vervelende omstandigheden.

15' Aanvoerder Leoni stuurt El Hadj diep met een lekkere pass, maar die kan er nét niet bij.

12' Anderlecht heeft de wedstrijd onder controle. Voorlopig wel nog zonder grote kansen. Breekt Enock Agyei voor de derde week op rij de ban?

5' El Hadj probeert het een eerste keer, maar zijn schot wordt gekraakt.

3' Door het ontbreken van Masscho (bank) en Sardella, speelt Michez op rechtsachter en Bouchouari tegen zijn voet op links.

1' AFTRAP: De wedstrijd is op gang gefloten.

Colin Coosemans staat tussen de palen. Mario Stroeykens, Zeno Debast en Killian Sardella zijn er vandaag niet bij. Die laatste hoopt nog op een uitleenbeurt in de laatste uren van de mercato.

De wedstrijd is live te volgen via rsca.be en met een tekstverslag op deze pagina.