Stassin trapt U21 voorbij Zulte Waregem (video)

MAANDAG, 14 FEBRUARI 2022, 19:02 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN - JEUGD De U21 van Anderlecht hebben maandagavond met 1-3 gewonnen op het veld van Zulte Waregem. Lucas Stassin scoorde twee keer, Mohamed Bouchouari maakte tussendoor het tweede doelpunt. Anderlecht blijft samen met Racing Genk aan de leiding, al hebben de Genkenaars een match minder gespeeld.

Anderlecht deed het maandag zonder heel wat vertrouwde namen. Stroeykens, Debast, Kana, Sardella, Sadiki, Arnstad en Verbruggen ontbraken allemaal. De vijftienjarige Duranville startte aan de wedstrijd, Bakkali zat nog eens op de bank.

Na acht minuten opende Stassin de score. Tien minuten later zorgde Bouchouari voor de 0-2. Een eenvoudige avond was in de maak.

Anderlecht liet echter een aantal kansen op de 0-3 liggen en kort na het uur kreeg de thuisploeg een strafschop. Sylla zette die om. 1-2. Bakkali was kort voordien ingevallen.

Het leek nog even spannend te worden, maar vijf minuten later nam Stassin met zijn tweede van de avond alle twijfels weg. Anderlecht herpakt zich zo na de uitschuiver op het veld van Charleroi en trekt met een goed gevoel naar het tweeluik tegen Club Brugge.

Score: 1-3
Doelpunten: 8' Stassin (0-1), 17' Bouchouari (0-2), 63' Sylla (1-2, pen.), 68' Stassin (1-3

Zulte Waregem: Beernaert, Sissako, De Poorters, De Buyser, Vandecandelaere, Van Parys (58' Traore), Hallaert, Willen, Thiam, El Boutaibe (82' Bracke), Sylla (82' Capelle)
Anderlecht: Vanhoutte, Michez, Masscho, Engwanda, Bouchouari, Leoni, Lokesa, De Wilde, Agyei (60' Ferrara), Duranville (60' Bakkali), Stassin (85' Monticelli)

Gele kaarten: 19' Bouchouari, 59' Vandecandelaere, 62' Masscho, 81' El Boutaibe, 82' Lokesa

Herbeleef de wedstrijd hieronder:

90' Einde! Anderlecht wint met 1-3 op het veld van Zulte Waregem.

86' Nieuwe naam bij Anderlecht. De eergisteren zeventien geworden Monticelli -aangekondigd met nummer 79, maar spelend met nummer 81- komt matchwinnaar Stassin vervangen.

84' We naderen het einde van de wedstrijd. Anderlecht lijkt niet meer in de problemen te komen.

78' Bakkali pakt uit met enkele flukse schijnbewegingen... om de bal dan over de zijlijn te laten rollen. De tijd tikt intussen weg in het voordeel voor Anderlecht.

68' GOAL: 1-3: Stassin beslist de wedstrijd met zijn tweede van de avond!

63' GOAL: 1-2: Masscho haalt Sissako neer in de zestien. De middenvelder speelde dit seizoen al twaalf keer voor de hoofdmacht van Zulte Waregem. De bal gaat op de stip en hoewel Vanhoutte goed naar de hoek gaat, is de aansluitingstreffer een feit. Sylla zette de elfmeter om.

61' Wie we daar hebben. Bakkali komt in de ploeg bij Anderlecht.

60' Duranville zet een stevige counter in, maar wordt foutief gestopt. Het levert een gele kaart op voor de speler van Zulte Waregem. Eén minuut later brengt de vijftienjarige de bal voor doel, maar wordt die weggewerkt door een tegenstander.

56' Het is stilaan een klein wonder dat Agyei nog geen doelpuntje beet heeft. Deze keer dwingt hij de thuisdoelman tot een prima parade.

52' De tweede helft is relatief rustig begonnen. Kan Zulte Waregem het Anderlecht nog lastig maken?

46' De tweede helft is op gang gefloten.

45' Rust

44' Anderlecht krijgt op slag van rust nog een hoekschop. Die levert uiteindelijk niets op.

35' Anderlecht heeft al een paar kansen op de 0-3 laten liggen. Het moet opletten dat dat hen niet zuur opbreekt.

32' Zulte Waregem leek even aan te dringen, maar wordt nu toch opnieuw achteruit gedrukt. Anderlecht zet hoo druk en brengt Jong Essevee zo geregeld in de problemen.

25' De nederlaag op het (pattatten)veld van Charleroi is duidelijk niet blijven hangen. Anderlecht heeft met een veredeld B-elftal weinig moeite met dit Zulte Waregem.

20' Agyei heeft de 0-3 aan de voet, maar weet de bezoekende doelman niet te omspelen. Zulte Waregem leeft nog. Maar we betwijfelen of dat nog lang zal duren.

17' Goal: 0-2: Daar is de dubbele voorsprong voor Anderlecht! Bouchouari pakt uit met een knappe beweging en trapt de bal droog binnen.

14' Stassin lijkt een nieuwe hattrick wel te zien zitten. Hij draait zich knap vrij, maar zijn schot wordt geblokt. Hoekschop voor Anderlecht.

8' Goal: 0-1: daar is de snelle voorsprong voor paars-wit! Michez brengt de bal bij Stassin en die twijfelt niet.

5' Anderlecht trapt een tweede keer op doel. De bezoekende doelman echt aan het werk zetten lukt voorlopig wel nog niet.

3' Anderlecht moet het vandaag doen zonder een pak bekende namen. Debast, Arnstad, Kana, Sardella, Stroeykens en Verbruggen zijn er niet bij.

1' De partij is afgetrapt.

De amper vijftienjarige flankaanvaller speelt vaak nog bij de U18, maar mag vandaag dus starten bij de beloften. Zakaria Bakkali zit nog eens op de bank.

De wedstrijd is live te volgen via rsca.be en met een tekstverslag op deze website.