Geen doelpunten in bizarre wedstrijd

ZATERDAG, 26 FEBRUARI 2022, 23:15 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht is niet verder geraakt dan 0-0 tegen angstgegner OHL. Voor de rust lag het spel lage tijd stil toen een supporter gereanimeerd moest worden. Anderlecht kon rekenen op een uitstekende Van Crombrugge, maar het kreeg voor rust ook zelf enkele goede mogelijkheden. Na rust was het minder, al miste Kouamé nog een grote kans. In de slotfase werden zowel Murillo als Kompany nog met twee gele kaarten naar de kant gestuurd.

We kregen best een bijzondere eerste helft te zien in Leuven, een eerste helft die maar liefst 60 minuten duurde. Het spel werd immers in minuut 18 stilgelegd toen een supporter van Anderlecht moest gereanimeerd worden en uiteindelijk werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Maar daarvoor had Van Crombrugge Anderlecht al tweemaal gered in de openingsfase. Eerst redde hij een bal van Maertens toen de speler van OHL op doel af kon gaan. Daarna pakte Van Crombrugge uit met een geweldige redding op een kopbal van Özkacar. Anderlecht reageerde echter snel met een ver schot van Gomez dat tegen de paal belandde. Kouamé kreeg de rebound niet in doel verwerkt.

Daarna lag het spel dus een kwartier stil. Paars-wit hervatte snedig en Leuven rekende op de counter. Refaelov schoot over en in minuut 45 kwam Zirkzee een onderbeen te kort om te scoren. Verschaeren opende de score, maar hij stond duidelijk buitenspel. Ook Murillo kon net niet afdrukken. Anderlecht kreeg na de hervatting voldoende kansen om op voorsprong te komen.

OHL kwam met vernieuwde moed uit de kleedkamer. Na enkele minuten was Maertens weer gevaarlijk, maar zijn schot vloog over. Aan de overkant krulde Zirkzee van erg ver net naast. Net voor het uur moest Van Crombrugge een licht afgeweken schot van De Norre uit doel houden en even later kwam Maertens een voet te laat. Paars-wit kreeg nog maar weinig voor elkaar. Had het zijn moment vergeten te grijpen voor rust?

Raman en Ait El Hadj moesten beterschap brengen, maar het was Murillo die de bal voor doel bracht. Kouamé, die wel hard werkte, trapte de grootste kans van Anderlecht uit de wedstrijd over. Met nog een kwartier te gaan, leek Anderlecht zich herpakt te hebben, maar het kwam veel moeilijker tot kansen dan voor de rust. Twee minuten voor tijd slaagde Murillo erin om opnieuw te worden uitgesloten tegen OHL. De Panamees pakte zijn tweede geel na een late ingreep. Kompany reageerde te furieus volgens Lambrechts die de coach van Anderlecht prompt tweemaal geel onder de neus duwde. Dit was helaas het laatste feit van Anderlecht dat bleef steken op een scoreloos gelijkspel.

Anderlecht is al sinds 2015 zonder zege in Leuven en ook vandaag kwam daar dus geen verandering in. Het speelde vanavond bij momenten niet slecht, maar miste een afwerker op het juiste moment zoals vorige week tegen Genk. Bovendien moest het rekenen op een uitstekende Van Crombrugge om snel averij te voorkomen. De late uitsluiting voor Murillo zal weldra weer voor problemen zorgen op de rechtsback.