U21: Anderlecht en Genk houden elkaar in evenwicht

MAANDAG, 7 MAART 2022, 17:45 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN - JEUGD De beloften van Anderlecht hebben maandagavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Racing Genk. Arnstad bezorgde paars-wit een billijk gelijkspel.

Anderlecht telde voor aanvang van de wedstrijd drie punten meer dan de Limburgers, maar had wel al drie wedstrijden meer gespeeld. Verliezen betekende dus een dikke streep door de titelkansen van de jongens van Veldman.

Nemeth bracht Genk al na een kwartier langszij, in de openingsminuut van de tweede helft maakte Arnstad gelijk met een knap schot. Beide teams creëerden nog voldoende kansen om de partij te winnen, maar het gelijkspel was uiteindelijk best billijk te noemen.

Anderlecht doet zo een prima zaak in de strijd om 1B. In de titelstrijd is dit puntje dan weer een minder goed resultaat. Binnen exact één maand staat de terugwedstrijd op het programma. In tussentijd moet Anderlecht blijven winnen en hopen dat Genk links of rechts een steek laat vallen.

Herbeleef de wedstrijd hieronder.

EINDE: Genk - Anderlecht eindigt op 1-1.

90' Prima kans voor Anderlecht nog! De Genkse doelman moet alles uit de kast halen om Lokesa van de 1-2 te houden.

85' Prima kans voor de thuisploeg. Geusens krult maar net naast.

82' Het blijft goed op en neer gaan. Wie scoort, wint, lijkt ons.

73' Voetbal zonder herhalingen, het is lastig te beoordelen. Genk lijkt een strafschop te krijgen, bij Anderlecht zijn ze verbouwereerd dat er een fout wordt gefloten. Tot de scheidsrechter de bal buiten de zestien legt en de verbazing van kamp wisselt. De vrije trap levert uiteindelijk niets op. We naderen het slotkwartier.

67' Na een knappe actie van Agyei komt Anderlecht weer gevaarlijk opzetten. Het winnende doelpunt kan langs beide kanten vallen.

62' Het is Amuzu zelf die trapt. De bal wordt aangeraakt en gaat over. Hoekschop. Die levert uiteindelijk niets op.

61' Amuzu dwingt een vrije trap af net buiten de zestien. Iets voor Arnstad?

55' Rommens kan bijna afdrukken, maar Agyei verdedigt uitstekend mee. Anderlecht ziet even af in deze fase van de wedstrijd.

50' Ook Genk schakelt nu een versnelling hoger. Op die manier gaan we een zeer aangename tweede helft te zien krijgen.

46' GOAL: 1-1: De tweede helft is amper begonnen of de bordjes hangen al op gelijke hoogte. Arnstad -wéér hij- trapt de bal via de paal binnen. Wat een start van de tweede periode!

46' De tweede helft is op gang getrapt.

RUST: Anderlecht gaat rusten met een 1-0-achterstand.

42' Anderlecht is baas, maar de tegenprikken van Genk zijn keer op keer gevaarlijk. Paars-wit zit op die manier in een lastig parket.

35' Daar is dé kans op de 1-1. Agyei en Stassin breken samen uit, maar de Genkse doelman redt de inzet van Agyei en Stassin komt net te laat voor de rebound. Anderlecht verdient de gelijkmaker, maar heeft die dus nog niet te pakken.

31' Stroeykens lijkt er 1-1 van te maken, maar de bal gaat net naast. Zonde.

28' Een schot van Stroeykens gaat hoog over.

25' Anderlecht is de beste ploeg in deze fase van de partij. Komt daar ook eens concreet doelgevaar uit voort?

21' Anderlecht geeft allerminst een geslagen indruk. Het is voorlopig jammer genoeg altijd net niet op offensief vlak.

15' GOAL: 1-0: Een scherpe Genkse corner wordt van de lijn gekopt, maar twee seconden later is het wél prijs. Németh brengt de thuisploeg op 1-0.

9' Een verdwaalde voorzet van John raakt de paal, maar de bal blijkt achter te zijn geweest. Doeltrap voor paars-wit.

5' Een korte corner belandt eenvoudig in de handen van Verbruggen. Op de counter haalt Agyei uit, maar trapt hij een eind boven de kooi van de thuisdoelman.

1' De wedstrijd is op gang gefloten

Anderlecht staat momenteel op kop met drie punten meer dan de Limburgers. Paars-wit heeft echter al drie wedstrijden meer gespeeld dan Genk. De jongens van Robin Veldman kunnen zich vanavond dus geen nederlaag veroorloven met het oog op de titel.