Uitstekend Anderlecht wipt weer naar plaats vier

ZONDAG, 3 APRIL 2022, 20:37 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft maximaal geprofiteerd van het gelijkspel van AA Gent vanmiddag. In een uitstekende wedstrijd versloeg het Charleroi met 4-0. Paars-wit heeft zijn lot voor de Champions' Play-Offs weer volledig in eigen handen. Volgende week winnen in Kortrijk en het is binnen.

Van bij het eerste fluitsignaal toonde Anderlecht dat het vastberaden was om de drie punten thuis te houden. Paars-wit drukte Charleroi naar achter en na twintig minuten resulteerde dat in de 1-0. Kouamé profiteerde van een foutje van doelman Koffi. Verschaeren, Hoedt en Zirkzee probeerden de voorsprong te verdubbelen, maar zonder succes. Tien minuten voor de rust viel Verschaeren uit met een blessure aan de lies.

Na de pauze leek Charleroi even wat beter, maar de hoop werd snel de kop ingedrukt. Refaelov trapte eerst nog op de vuisten van Koffi, maar enkele minuten later rondde Zirkzee een loepzuivere counter proper af: 2-0. El Hadj en Amuzu gingen op zoek naar de 3-0. Bij zijn tweede poging was het raak voor Amuzu. Murillo maakte er in de slotminuten zelfs nog 4-0 van.

Door deze overwinning begint Anderlecht volgende week aan de slotspeeldag op de vierde plaats. Bij winst in Kortrijk is het zeker van de Champions' Play-Offs. Als Gent niet wint tegen OH Leuven eveneens.

Score: 4-0
Goal(s): 19' Kouamé (1-0), 62' Zirkzee (2-0), 79' Amuzu (3-0), 86' Murillo (4-0)

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez (84' Mykhaylichenko), Cullen, Olsson (84' Kana), Refaelov (73' Amuzu), Verschaeren (37' Ait El Hadj), Zirkzee (73' Raman), Kouamé
Charleroi:Koffi, Andreou, Ozomwafor, Knezevic, Tchatchoua (70' Mbenza), Zorgane (87' Wasinski), Ilaimaharitra (80' Morioka), Kayembe, Heymans (70' Gholizadeh), Bayo (80' Zaroury), Badji

Geel: 60' Olsson, 64' Bayo, 86' Gholizadeh

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Lotto Park