"Het wordt heel moeilijk om Zirkzee en Kouamé te houden"

DINSDAG, 12 APRIL 2022, 17:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Peter Verbeke is al volop aan het werken aan volgend seizoen. Zondag was er even tijd om te genieten van de plaatsing voor de Champions' Play Offs, maar nu moet er weer gewerkt worden aan een spits voor volgend seizoen want zowel Christian Kouamé als Joshua Zirkzee worden gehuurd.

"Het wordt heel moeilijk om beide te houden", is CEO Peter Verbeke eerlijk bij De Tribune, "Al dan niet Europees voetbal halen zal in die twee dossiers heel belangrijk worden."

Kouamé en Zirkzee

Vooral voor het financiële aspect denken we dan, want RSC Anderlecht heeft nog altijd niet de financiële middelen om toptransfers te doen. "Onze scouts zal al even bezig met het zoeken naar betaalbare sptisen. Ja, daar zitten ook opnieuw spelers bij om te huren. Maar ondertussen geven we de hoop op Zirkzee en Kouamé ook nog niet op. Hun contract bij hun huidige club is daar ook een belangrijk aspect in. Zirkzee ligt nog één jaar onder contract bij Bayern en daar zijn er misschien mogelijkheden, maar veel zal ook afhangen van hem zelf, hoe hij zijn toekomst ziet. Kouamé zijn contract bij Fiorentina loopt nog enkele jaren en zij willen hem ten gelde maken."

Verschaeren en Gomez

Yari Verschaeren en Sergio Gomez zijn eigen spelers maar die kunnen wel een lucratieve aanbieding krijgen en misschien vertrekken en ook daar speelt dan al dan niet Europees voetbal een belangrijke rol. "Dan zullen ze misschien ook meer geneigd zijn om te blijven als we hen Europees voetbal kunnen aanbieden. Er komt dan ook iets meer budget vrij maar daar hebben we nog niet op gerekend, we rekenen niet op financiële middelen die we misschien ook niet zullen hebben. We houden nu rekening met ons huidig beleidsplan en daar is een strakke budgettering in voorzien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.