Union weer te sterk voor Anderlecht

ZONDAG, 15 MEI 2022, 20:35 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht eindigt dit seizoen derde in de competitie na een nieuwe nederlaag tegen Union. Het werd 0-2 nadat Union in elke helft snel wist te scoren, mede door slecht verdedigen bij Anderlecht. Paars-wit vond aanvallend amper een opening en bijna alle gevaar moest via Amuzu komen.

Het is moeilijk te geloven, maar Union slaagde er alweer in om vroeg op voorsprong te komen tegen Anderlecht. Het doelpunt was een kopie van het derde doelpunt in Union, enkele weken geleden. Lapoussin kreeg enorm veel ruimte aan de tweede paal en Mitoma tikte volledig vrijgelaten de 0-1 in doel. Nochtans toonde Anderlecht zich gemotiveerd met Zirkzee en Amuzu als de gevaarlijkste exponenten. Zirkzee tikte een goede combinatie net naast en Amuzu schoot goed op doel. Een vrije trap van Amuzu werd door niemand aangeraakt en tikte tegen de buitenkant van de paal.

Na vijfentwintig minuten daalde het niveau van de wedstrijd. Union hield zoals gewoonlijk alles goed dicht achteraan en probeerde snel uit te breken. Anderlecht viel veel te stereotiep aan, steeds weer via Gomez, Amuzu en Zirkzee. Van Crombrugge redde nog eens goed op een afgeweken schot van Nielsen. In de toegevoegde tijd kreeg de vrij onzichtbare Arnstad dé kans op de gelijkmaker maar de Noor kon zijn schot niet kadreren.

Hetzelfde scenario na rust met een vroege goal van Union. Een vrijgelaten Undav werd in minuut 50 knap aangespeeld en in de rebound kon de Duitser de voorsprong van Union verdubbelen. Anderlecht kreeg voor het uur een goede kans via Kouamé op voorzet van Amuzu, maar de Ivoriaan kon zijn kopbal niet plaatsen. Anderlecht probeerde het wel, maar op de momenten dat er iets mogelijk leek, werd er veel te slordig gespeeld. Als er al eens gevaar was, zat Amuzu er sowieso tussen. Union had ook geluk toen een afgeweken bal op de deklat in corner viel.

In de slotfase slaagde Murillo er nog eens in om rood te pakken, zijn derde uitsluiting dit seizoen. Anderlecht bleef aanvallend niet in staat om Union in gevaar te brengen en zo verloor het kansloos voor de vierde maal dit seizoen van Union. Volgende week sluit Paars-wit het seizoen af op het veld van de nieuwe kampioen.